Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Tekvicové cookies

Tekvicové cookies
Suroviny
Tekvicové pyré 120 g
Vajcia 2 kusy
Ovsené vločky / ovsená múka 170 g
Proteínový prášok 30 g
Med 20 g
Čakankový sirup 15 g
Sóda bikarbóna 1 čajová lyžička
Perníkové korenie Podľa potreby
Škorica 1 čajová lyžička
Voda 40 ml
Soľ 1 štipka
Kokosový olej 20 ml
Arašidové maslo 50 g
Horká čokoláda 30 g

Vedeli ste, že z tekvice Hokkaido možno okrem polievky ukuchtiť aj lahodné koláče či sladké lievance? Hokkaido tekvica je do kuchyne skvelá pomocníčka, až je priam obdivuhodné koľko chutných využití má v receptoch na sladké a slané pokrmy. A čo by to predsa bola za jeseň bez tejto chutnej oranžovej (a veľmi zdravej) tekvice? Hokkaido dokáže vykúzliť krásnu jesennú dekoráciu, ale i byť vynikajúcou surovinou do koláčov. Skvelým príkladom sú chrumkavé (a zároveň mäkučké) tekvicové keksíky, ktoré si môžete pripraviť podľa nášho receptu. A v prípade, že by vám pečenie s Hokkaido skutočne učarovalo, odporúčame prelistovať aj k nášmu staršiemu receptu na tekvicové lievance. V recepte je použité hotové tekvicové pyré, ktoré si však viete pripraviť aj priamo spracovaním tekvice Hokkaido. Ako spracovať tekvicu na rôzne spôsoby sa dočítate v našom staršom článku.

Ako budeme postupovať

1. Pripravíme si ovsenú múku rozmixovaním 170 g ovsených vločiek, ktorú následne zmiešame s proteínovým práškom. V prípade, že chceme proteín nahradiť, stačí použiť ďalších 30 g rozmixovaných ovsených vločiek.

2. Do nádoby s ovsenou múkou a proteínonm pridáme tekvicové pyré a vajcia. Všetko dôkladne premiešame.

3. Primiešame sódu bikarbónu, arašidové maslo, škoricu a perníkové korenie.

4. Následne zmes osladíme medom a čakankovým sirupom. Na záver jemne dochutíme soľou.

5. Aby nebola zmes príliš hustá, prilejeme cca 30 až 40 ml vody.

6. Opäť dôkladne premiešame a odložíme do chladničky na cca 30 minút.

7. Predohrejeme si rúru na 250 °.

8. Na veľký plech pripravíme papier na pečenie, ktorý potrieme rozpusteným kokosovým olejom (aby sa nám keksíky nepripiekli zo spodu).

9. Po pol hodinke zmes vyberieme z chladničky a môžeme začať tvarovať keksíky.

10. Na úvod si jemne namočíme ruky, aby sa nám zo zmesy ľahšie tvarovalo a nelepilo sa nám cesto.

11. Z misky odoberieme cesto v množstve zodpovedajúcom cca polievkovú lyžicu a vytvarujeme z neho guličku, ktorú následne položíme na plech. Medzi guľkami na plechu si necháme menšie medzierky. So zvyškom cesta postupujeme rovnako.

12. Keď máme spotrebované všetko cesto, tak z guličiek na plechu tvarujeme rukou/vidličkou/dnom pohára okrúhle placky. Hrúbka keksíkov je na vás.

13. Horkú čokoládu nakrájame na drobné kúsky a posypeme po vrchu keksíkov.

14. Tekvicové cookies pečieme približne 30 minút pri teplote 220 °.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcem sa Vam podakovat za rychle a seriozne jednanie. Balicek prisiel dnes rano. Som velmi spokojna.“

Nora Takacova