Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Tekvicové pyré | 120 g |
Vajcia | 2 kusy |
Ovsené vločky / ovsená múka | 170 g |
Proteínový prášok | 30 g |
Med | 20 g |
Čakankový sirup | 15 g |
Sóda bikarbóna | 1 čajová lyžička |
Perníkové korenie | Podľa potreby |
Škorica | 1 čajová lyžička |
Voda | 40 ml |
Soľ | 1 štipka |
Kokosový olej | 20 ml |
Arašidové maslo | 50 g |
Horká čokoláda | 30 g |
Vedeli ste, že z tekvice Hokkaido možno okrem polievky ukuchtiť aj lahodné koláče či sladké lievance? Hokkaido tekvica je do kuchyne skvelá pomocníčka, až je priam obdivuhodné koľko chutných využití má v receptoch na sladké a slané pokrmy. A čo by to predsa bola za jeseň bez tejto chutnej oranžovej (a veľmi zdravej) tekvice? Hokkaido dokáže vykúzliť krásnu jesennú dekoráciu, ale i byť vynikajúcou surovinou do koláčov. Skvelým príkladom sú chrumkavé (a zároveň mäkučké) tekvicové keksíky, ktoré si môžete pripraviť podľa nášho receptu. A v prípade, že by vám pečenie s Hokkaido skutočne učarovalo, odporúčame prelistovať aj k nášmu staršiemu receptu na tekvicové lievance. V recepte je použité hotové tekvicové pyré, ktoré si však viete pripraviť aj priamo spracovaním tekvice Hokkaido. Ako spracovať tekvicu na rôzne spôsoby sa dočítate v našom staršom článku.
1. Pripravíme si ovsenú múku rozmixovaním 170 g ovsených vločiek, ktorú následne zmiešame s proteínovým práškom. V prípade, že chceme proteín nahradiť, stačí použiť ďalších 30 g rozmixovaných ovsených vločiek.
2. Do nádoby s ovsenou múkou a proteínonm pridáme tekvicové pyré a vajcia. Všetko dôkladne premiešame.
3. Primiešame sódu bikarbónu, arašidové maslo, škoricu a perníkové korenie.
4. Následne zmes osladíme medom a čakankovým sirupom. Na záver jemne dochutíme soľou.
5. Aby nebola zmes príliš hustá, prilejeme cca 30 až 40 ml vody.
6. Opäť dôkladne premiešame a odložíme do chladničky na cca 30 minút.
7. Predohrejeme si rúru na 250 °.
8. Na veľký plech pripravíme papier na pečenie, ktorý potrieme rozpusteným kokosovým olejom (aby sa nám keksíky nepripiekli zo spodu).
9. Po pol hodinke zmes vyberieme z chladničky a môžeme začať tvarovať keksíky.
10. Na úvod si jemne namočíme ruky, aby sa nám zo zmesy ľahšie tvarovalo a nelepilo sa nám cesto.
11. Z misky odoberieme cesto v množstve zodpovedajúcom cca polievkovú lyžicu a vytvarujeme z neho guličku, ktorú následne položíme na plech. Medzi guľkami na plechu si necháme menšie medzierky. So zvyškom cesta postupujeme rovnako.
12. Keď máme spotrebované všetko cesto, tak z guličiek na plechu tvarujeme rukou/vidličkou/dnom pohára okrúhle placky. Hrúbka keksíkov je na vás.
13. Horkú čokoládu nakrájame na drobné kúsky a posypeme po vrchu keksíkov.
14. Tekvicové cookies pečieme približne 30 minút pri teplote 220 °.
„Dobrý deň, chcem Vám veľmi pekne poďakovať za perfektne a rýchlo vybavenú objednávku a tiež za taštičku plnú milých drobností, veľmi ste ma potešili. Prajem celému Vášmu tímu nech sa Vám dobre darí v práci aj v osobnom živote.“