Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaV teplej či vychladenej variante, dokonca aj ako mimoriadne obľúbené frappé.
Kakao prvotriednej kvality patrí medzi najžiadanejšie typy kakaa v Európe.
Sladký, kakaový nápoj s vysokým podielom BIO konopného proteínu.
Obsahuje množstvo bielkovín, minerálov, aminokyselín, vitamínov a vlákniny.
Kakaový prášok z nepražených kakaových bôbov a so zníženým obsahom tuku.
Keď hovoríme o čokoláde, zvyčajne si predstavíme tabličky čokolády v obchodoch, veľkonočné prekvapenie v tvare zajačika alebo krásnu bonboniéru, ktorú dostávame na Valentína. Vedeli ste, že čokoláda sa konzumovala predovšetkým ako nápoj a pochádza už z roku 1900 pred Kristom? Karob aj kakao si ľudia vychutnávajú po celé generácie a majú hrdé miesto v kuchyni zdravého životného štýlu. Ak máte chuť na čokoládovú pochúťku bez obsahu kofeínu a extra vlákninu, karob je správnou voľbou. Ak potrebujete viac energie a nabudenie do celého dňa, vsaďte na raw kakao.
Kakao sa vyrába drvením kvalitných kakaových bôbov kakaovníka a následným mletím na lahodný prášok. Aké má kakao účinky na ľudský organizmus? Je bohaté na množstvo stopových živín ako je horčík, železo, meď, mangán, draslík, fosfor, zinok a selén. Obsahuje stimulanty vrátane kofeínu a teobromínu. Teobromín je stimulant, o ktorom je známe, že zvyšuje energiu a je prospešný pre zdravie srdca. Kvalitné kakao obsahuje 2-krát viac antioxidantov ako červené víno a 3-krát viac antioxidantov ako zelený čaj. Má silný vplyv aj na náladu a celkovú pohodu. Ak preferujete čokoládu, vyberte si tú s vysokým obsahom kakaa a nízkym obsahom cukru, aby ste získali čo najviac výhod. Medzi najkvalitnejšie druhy patrí jednoznačne holandské kakao a raw kakao. Kakaový prášok má široké využitie. Používa sa pri pečení, príprave rôznych jedál alebo nápojov.
A čo je to karob? Karob je podobný kakau. Pochádza zo strukov stromu Ceratonia siliqua, známeho aj ako rohovník. V súčasnosti sa často používa ako náhrada čokolády a kávy. Chváli sa prirodzenou sladkosťou mierne horkastej chuti, pripomína voňavý karamel. Aké má karob účinky na ľudský organizmus? Pre ľudí citlivých na kofeín a iné stimulanty je karob vynikajúcou voľbou. Karobový prášok obsahuje mnoho stopových minerálov vrátane medi, vápnika, mangánu, draslíka, horčíka, zinku a selénu. Obsahuje dvojnásobné množstvo vápnika ako kakao. Môže byť lepšou voľbou, ak sa snažíte zvýšiť vápnik vo svojej strave. Prášok karob je skvelý na trávenie. Má vysoký obsah nerozpustnej vlákniny, ktorá znižuje cholesterol a zlepšuje pohyby čriev. V kuchyni je výbornou a sladkou alternatívou kakaového prášku, hodí sa na prípravu koláčov, dezertov, palaciniek, zmrzliny, sušienok aj zdravých nápojov. Jednoducho ho môžete použiť všade tam, kde pridávate klasické kakao.