Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Batáty | 250 g |
Ovsená múka | 80 g |
Celozrnná špaldová múka | 40 g |
Vajcia alebo Vajahit | 2 ks |
Vlažná voda | 20 ml |
Sóda bikarbóna | 1 čajová lyžička |
Škorica | Podľa potreby |
Soľ | Štipka |
Sladké zemiaky - batáty sú bohatým zdrojom vlákniny, ktorá priaznivo vplýva na naše trávenie. Sú obľúbenou surovinou používanou v gastronómíi predovšetkým ako príloha k mäsitým pokrmom i k rybám. Batátový koláč možno dochutiť podľa vlastnej fantázie a chuti buď sladkými ingredienciami alebo aj slanými. V našom recepte sme pre väčší podiel bielkovín využili aj 15 gramov proteínového prášku a koláč nazdobili vanilkovým pudingom s tvarohom.
1. Sladké zemiaky zbavíme šupky a nakrájame na menšie kusy. Varíme ich v osolenej vode približne 15 minút, dokým nie sú mäké.
2. Uvarené zemiaky necháme vychladnúť a vidličkou ich rozpučíme v pripravenej miske na pyré.
3. V prípade, že nemáme ovsenú múku, možno si ju vyrobiť pomletím ovsených vločiek mixérom, prípadne ju možno nahradiť celozrnnou špaldovou múkou.
4. Predohrejeme si rúru na 180°.
5. Múky zmiešame spoločne s batátovým pyré a pridáme vajcia. Počas miešania postupne prilievane trochu vody, dokým konzistencia cesta nie je mierne riedka.
6. Vzniknutú zmes osolíme, pridáme škoricu a čajovú lyžičku sódy bikarbóny.
7. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do nej koláčovú zmes.
8. Batátový koláč pečieme v rúre približne 20 až 25 minút.
„S Vašimi produktami, službami a zákazníckym prístupom som veľmi spokojná, preto Vás priebežne odporúčam aj ďalším potenciálnym zákazníkom - rodine, známym. Tí ktorí už cez Váš obchod nakúpili, sú tiež spokojní. Takže Vás budem odporúčať naďalej a ďakujem za spoluprácu.“