Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Dakujem za tovar, ste úžasne šikovná a pružná firma. Som naozaj spokojná a vedia o tom aj moji priatelia a známi.“
D.CH.
Suroviny | |
Batáty | 250 g |
Ovsená múka | 80 g |
Celozrnná špaldová múka | 40 g |
Vajcia alebo Vajahit | 2 ks |
Vlažná voda | 20 ml |
Sóda bikarbóna | 1 čajová lyžička |
Škorica | Podľa potreby |
Soľ | Štipka |
Sladké zemiaky - batáty sú bohatým zdrojom vlákniny, ktorá priaznivo vplýva na naše trávenie. Sú obľúbenou surovinou používanou v gastronómíi predovšetkým ako príloha k mäsitým pokrmom i k rybám. Batátový koláč možno dochutiť podľa vlastnej fantázie a chuti buď sladkými ingredienciami alebo aj slanými. V našom recepte sme pre väčší podiel bielkovín využili aj 15 gramov proteínového prášku a koláč nazdobili vanilkovým pudingom s tvarohom.
1. Sladké zemiaky zbavíme šupky a nakrájame na menšie kusy. Varíme ich v osolenej vode približne 15 minút, dokým nie sú mäké.
2. Uvarené zemiaky necháme vychladnúť a vidličkou ich rozpučíme v pripravenej miske na pyré.
3. V prípade, že nemáme ovsenú múku, možno si ju vyrobiť pomletím ovsených vločiek mixérom, prípadne ju možno nahradiť celozrnnou špaldovou múkou.
4. Predohrejeme si rúru na 180°.
5. Múky zmiešame spoločne s batátovým pyré a pridáme vajcia. Počas miešania postupne prilievane trochu vody, dokým konzistencia cesta nie je mierne riedka.
6. Vzniknutú zmes osolíme, pridáme škoricu a čajovú lyžičku sódy bikarbóny.
7. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do nej koláčovú zmes.
8. Batátový koláč pečieme v rúre približne 20 až 25 minút.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Dakujem za tovar, ste úžasne šikovná a pružná firma. Som naozaj spokojná a vedia o tom aj moji priatelia a známi.“
D.CH.