Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Batátový koláč

Batátový koláč
Suroviny
Batáty 250 g
Ovsená múka 80 g
Celozrnná špaldová múka 40 g
Vajcia alebo Vajahit 2 ks
Vlažná voda 20 ml
Sóda bikarbóna 1 čajová lyžička
Škorica Podľa potreby
Soľ Štipka

Sladké zemiaky - batáty sú bohatým zdrojom vlákniny, ktorá priaznivo vplýva na naše trávenie. Sú obľúbenou surovinou používanou v gastronómíi predovšetkým ako príloha k mäsitým pokrmom i k rybám. Batátový koláč možno dochutiť podľa vlastnej fantázie a chuti buď sladkými ingredienciami alebo aj slanými. V našom recepte sme pre väčší podiel bielkovín využili aj 15 gramov proteínového prášku a koláč nazdobili vanilkovým pudingom s tvarohom.

Ako budeme postupovať

1. Sladké zemiaky zbavíme šupky a nakrájame na menšie kusy. Varíme ich v osolenej vode približne 15 minút, dokým nie sú mäké.

2. Uvarené zemiaky necháme vychladnúť a vidličkou ich rozpučíme v pripravenej miske na pyré.

3. V prípade, že nemáme ovsenú múku, možno si ju vyrobiť pomletím ovsených vločiek mixérom, prípadne ju možno nahradiť celozrnnou špaldovou múkou.

4. Predohrejeme si rúru na 180°.

5. Múky zmiešame spoločne s batátovým pyré a pridáme vajcia. Počas miešania postupne prilievane trochu vody, dokým konzistencia cesta nie je mierne riedka.

6. Vzniknutú zmes osolíme, pridáme škoricu a čajovú lyžičku sódy bikarbóny.

7. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do nej koláčovú zmes.

8. Batátový koláč pečieme v rúre približne 20 až 25 minút.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„ďakujem za promptné vybavenie mojej objednávky, všetko dobre dopadlo, darčeky budú odovzdané včas. Som veľmi spokojný, určite si budem u vás objednávať aj naďalej. Všetko dobré a nech sa vám darí!“

Luknár