Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Voda | 150 ml |
Vajcia | 2 ks |
Ovsená múka | 30 g |
Sypká zmes BIO Amylon | Celé balenie |
Ghí prepustené maslo | 5 g |
Biely jogurt | 140 g |
Morská soľ | Štipka |
Paprika mletá BIO | 1 čajová lyžička |
Sóda bikarbóna | 1 čajová lyžička |
Strúhaná mozzarella | 50 g |
Kečup BIO | Podľa chuti |
Paradajkový pretlak BIO bezlepkový | 50 g |
Šunka / Saláma | Podľa chuti |
Obľúbená zelenina | Podľa chuti |
Všetci milujeme pizzu! Prečo? Pretože existuje tisíc kombinácií surovín, ktoré možno na pizzu použiť a každý si tak môže prísť na svoje. Vyskúšajte prípravu pizze, ktorej základ tvorí celozrnné cesto zo sypkej zmesi. Veľkou výhodou, ktorú ponúkajú zmesi na prípravu jedál od Amylon, je ich poctivý obsah BIO pšeničnej celozrnnej múky predstavujúcej vhodnú alternatívu klasickej múky. Pripravte si obľúbené suroviny, bez ktorých si neviete predstaviť pizzu a poďme sa pustiť do kuchtenia nášho nového receptu!
1. Predohrejeme si rúru na 200°.
2. Pomocou Ghí masla vymastíme okrúhlu formu na pečenie / plech, prípadne Ghí maslo možno nahradiť papierom na pečenie.
3. Sypkú zmes, z ktorej možno pripraviť celozrnné cesto na pizzu, zmiešame spoločne s 150 ml vody a necháme na 5 minút odstáť.
4. Ku vzniknutej zmesi pridáme dve vajíčka.
5. Ak je zmes príliš riedka, môžeme primiešať i ovsenú múku, prípadne ovsené vločky, ktoré pomelieme mixérom na drobnú múku.
6. Do zmesi primiešame biely jogurt, vďaka ktorému bude mať pizza vyšší obsah bielkovín a viac nás jedlo zasýti.
7. Cesto ochutíme soľou, mletou paprikou a pridáme sódu bikarbónu.
8. Zmes vylejeme do pripravenej formy, môžeme použiť i klasický plech.
9. Pripravíme si ingrediencie, ktoré chceme na vrch cesta.
10. Celozrnné cesto dáme do rúry na cca 10 minút, následne vyberieme formu a na cesto nanesieme vrstvu paradajkového pretlaku.
11. Opäť formu s cestom vložíme do trúby na ďalších 10 minút.
12. Cesto vyberieme a obložíme všetkými obľúbenými surovinami, následne pridáme strúhaný syr a kečup.
13. Pizzu dáme dopiecť na ďalších cca 5 až 10 minút, pokým nie je dostatočne prepečená.
„Ďakujem za promptné vybavenie mojej objednávky. Želám Vám všetko dobré a veľa spokojných zákazníkov. “