Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Sušienky | 200 g |
Maslo | 125 g |
Trstinový cukor | 2-3 čajové lyžičky |
Mascarpone | 500 g |
Vajíčka | 2 kusy |
Špaldová hladká múka | 1 polievková lyžica |
Kyslá smotana | 250 g |
Citrónová kôra | 1 čajová lyžička |
Vanilková esencia/vanilkový lusk | 1 čajová lyžička |
Trstinový cukor | 250 g |
Kto by už len nepoznal a aspoň raz neochutnal nadýchaný cheesecake? Ideálny dezert na každú príležitosť, ktorý je rýchly, jednoduchý a najmä, ktorý očarí každého. Základom je kvalitné mascarpone a sušienky s maslom, zvyšok je už len na vašej fantázii. Naša verzia so špaldovou múkou je navyše zdravšia ale možno ju nahradiť akoukoľvek inou. Do plnky môžete použiť čokoládu a zdobenie je len a len vo vašej réžii podľa toho, aké ovocie, či sladkosti obľubujete. Avšak komu sa nechce vymýšľať, výborne chutí aj ten klasický.
1. Rozdrvíme alebo rozmixujeme Bebe sušienky buď vo vrecku kladivkom alebo v mixéri na jemnú štruktúru a zmiešame ich s trstinovým cukrom
2. Rozpustíme si maslo, vylejeme ho na sušienky a poriadne premiešame celú zmes
3. Formu na pečenie vymastíme buď maslom, vystelieme papierom na pečenie alebo vysypeme strúhankou a poriadne na ňu roztlačíme zmes aj po okrajoch
4. Korpus dáme piecť do rozohriatej teplovzdušnej rúry na 180°C na 10 minút
5. Do mascarpone pridáme trstinový cukor, vanilkový lusk alebo esenciu a citrónovú kôru a poriadne rozmixujeme
6. Do rozmixovanej zmesi pridávame po jednom vajíčka a postupne rozmixujeme
7. Následne pridáme múku a taktiež zmes poriadne rozmixujeme
8. Na záver pridáme kyslú smotanu a poslednýkrát zmes zamiešame
9. Ak nechceme iba čistý cheesecake, môžeme do zmesi pridať napríklad chia semienka, kúsky čokolády, ovocie alebo iné, obľúbené suroviny.
10. Plnku vylejeme na korpus a rovnomerne rozotrieme po celej forme
11. Cheesecake pečieme asi 35-45 minút pri teplote 180°C a pozorne ho sledujeme
12. Aby nám cheesecake nepopraskal, môžeme ho nechať piecť 35 minút a následne ho ešte nechať postáť hodinu v rúre.
13. Keď nám cheesecake trochu vychladne, môžeme ho ozdobiť rôznymi dobrotami
14. Predtým, ako sa rozhodneme dať cheesecake do chladničky, necháme ho ďalšiu hodinu pri izbovej teplote vychladnúť
„Dakujem za tovar, ste úžasne šikovná a pružná firma. Som naozaj spokojná a vedia o tom aj moji priatelia a známi.“