Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Vážení klienti, posledné zásielky pred Vianocami expedujeme 20.12.2024.
Medzi sviatkami expedujeme tovar priebežne, no iba zo skladových zásob. Zatvorené máme iba 2 dni: 23.12 a 31.12.2024.
Prajeme vám pokojné prežitie Vianoc a všetko dobré v Novom roku 2025.
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Cheesecake s mascarpone

Cheesecake s mascarpone
Suroviny
Sušienky 200 g
Maslo 125 g
Trstinový cukor 2-3 čajové lyžičky
Mascarpone 500 g
Vajíčka 2 kusy
Špaldová hladká múka 1 polievková lyžica
Kyslá smotana 250 g
Citrónová kôra 1 čajová lyžička
Vanilková esencia/vanilkový lusk 1 čajová lyžička
Trstinový cukor 250 g

Kto by už len nepoznal a aspoň raz neochutnal nadýchaný cheesecake? Ideálny dezert na každú príležitosť, ktorý je rýchly, jednoduchý a najmä, ktorý očarí každého. Základom je kvalitné mascarpone a sušienky s maslom, zvyšok je už len na vašej fantázii. Naša verzia so špaldovou múkou je navyše zdravšia ale možno ju nahradiť akoukoľvek inou. Do plnky môžete použiť čokoládu a zdobenie je len a len vo vašej réžii podľa toho, aké ovocie, či sladkosti obľubujete. Avšak komu sa nechce vymýšľať, výborne chutí aj ten klasický.

Ako budeme postupovať

KORPUS

1. Rozdrvíme alebo rozmixujeme Bebe sušienky buď vo vrecku kladivkom alebo v mixéri na jemnú štruktúru a zmiešame ich s trstinovým cukrom

2. Rozpustíme si maslo, vylejeme ho na sušienky a poriadne premiešame celú zmes

3. Formu na pečenie vymastíme buď maslom, vystelieme papierom na pečenie alebo vysypeme strúhankou a poriadne na ňu roztlačíme zmes aj po okrajoch

4. Korpus dáme piecť do rozohriatej teplovzdušnej rúry na 180°C na 10 minút

PLNKA

5. Do mascarpone pridáme trstinový cukor, vanilkový lusk alebo esenciu a citrónovú kôru a poriadne rozmixujeme

6. Do rozmixovanej zmesi pridávame po jednom vajíčka a postupne rozmixujeme

7. Následne pridáme múku a taktiež zmes poriadne rozmixujeme

8. Na záver pridáme kyslú smotanu a poslednýkrát zmes zamiešame

9. Ak nechceme iba čistý cheesecake, môžeme do zmesi pridať napríklad chia semienka, kúsky čokolády, ovocie alebo iné, obľúbené suroviny.

10. Plnku vylejeme na korpus a rovnomerne rozotrieme po celej forme

11. Cheesecake pečieme asi 35-45 minút pri teplote 180°C a pozorne ho sledujeme

12. Aby nám cheesecake nepopraskal, môžeme ho nechať piecť 35 minút a následne ho ešte nechať postáť hodinu v rúre.

13. Keď nám cheesecake trochu vychladne, môžeme ho ozdobiť rôznymi dobrotami

14. Predtým, ako sa rozhodneme dať cheesecake do chladničky, necháme ho ďalšiu hodinu pri izbovej teplote vychladnúť

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem pekne dnes ráno mi došiel balíček veľká spokojnost, pekný deň vám prajem a všetko dobre kuchtova Alena ešte raz velke DAKUJEM“

Alenka