Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Vegánske rizoto

Vegánske rizoto
Suroviny
NEMASO- rastlinná alternatíva mäsa 50 g
Jazmínová ryža 70 g
Červená repa 80 g
Kukurica 70 g
Morská soľ Štipka
Paprika mletá 1 čajová lyžička
Olivový olej 10 ml
Sušené paradajky 50 g
Paprika 70 g
Sójová omáčka Podľa chuti

Nemaso je už mnohým známe. Rastlinná alternatíva mäsa sa snaží o náhradu živočíšnych zdrojov bielkovín a to zdravo, vyvážene a chutne. Rozhodli sme sa preto vyskúšať recept, v ktorom vymeníme tradičné kuracie mäsko za niečo nové a výnimočné. A povedzme si úprimne, kto by nemiloval rizoto? Vždy je pestré a plné našich obľúbených ingrediencií, ktoré si zvolíme. Nemaso dodá receptu úplne novú chuť, ktorú si zamilujete.

Ako budeme postupovať

1. NEMASO necháme na 5 minút namočené v cca 150 ml vody a následne ho dáme na ďalších 5 až 7 minút variť, pričom si vodu osolíme.

2. Jazmínovú ryžu si pred varením prepláchneme pod vlažnou vodou a varíme ju približne 15 až 20 minút. Keď je ryža uvarená, scedíme ju od vody a necháme vychladnúť.

3. Na doske si nakrájame červenú repu a čerstvú papriku na drobné kúsky. Zeleninku osolíme.

4. Uvarené NEMASO precedíme, necháme trochu vychladnúť.

5. Rozpálime si olivový olej na panvici a pridáme NEMASO, pričom ho dochutíme trochou sójovej omáčky.

6. Náhradu mäska smažíme na panvici približne 5 minút a následne pridáme uvarenú ryžu.

7. Na panvicu pridáme červenú repu s paprikou a kukuricu.

8. Dochutíme soľou, mletou paprikou a poriadne premiešame.

9. Následne do rizotka pridáme sušené paradajky a opäť všetko spoločne premiešame.

10. Rizoto necháme vychladnúť a môžeme pridať kúsky špenátu na záver.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„So službami biocare som veľmi spokojná.“

Janka Adamcová