Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
NEMASO- rastlinná alternatíva mäsa | 50 g |
Jazmínová ryža | 70 g |
Červená repa | 80 g |
Kukurica | 70 g |
Morská soľ | Štipka |
Paprika mletá | 1 čajová lyžička |
Olivový olej | 10 ml |
Sušené paradajky | 50 g |
Paprika | 70 g |
Sójová omáčka | Podľa chuti |
Nemaso je už mnohým známe. Rastlinná alternatíva mäsa sa snaží o náhradu živočíšnych zdrojov bielkovín a to zdravo, vyvážene a chutne. Rozhodli sme sa preto vyskúšať recept, v ktorom vymeníme tradičné kuracie mäsko za niečo nové a výnimočné. A povedzme si úprimne, kto by nemiloval rizoto? Vždy je pestré a plné našich obľúbených ingrediencií, ktoré si zvolíme. Nemaso dodá receptu úplne novú chuť, ktorú si zamilujete.
1. NEMASO necháme na 5 minút namočené v cca 150 ml vody a následne ho dáme na ďalších 5 až 7 minút variť, pričom si vodu osolíme.
2. Jazmínovú ryžu si pred varením prepláchneme pod vlažnou vodou a varíme ju približne 15 až 20 minút. Keď je ryža uvarená, scedíme ju od vody a necháme vychladnúť.
3. Na doske si nakrájame červenú repu a čerstvú papriku na drobné kúsky. Zeleninku osolíme.
4. Uvarené NEMASO precedíme, necháme trochu vychladnúť.
5. Rozpálime si olivový olej na panvici a pridáme NEMASO, pričom ho dochutíme trochou sójovej omáčky.
6. Náhradu mäska smažíme na panvici približne 5 minút a následne pridáme uvarenú ryžu.
7. Na panvicu pridáme červenú repu s paprikou a kukuricu.
8. Dochutíme soľou, mletou paprikou a poriadne premiešame.
9. Následne do rizotka pridáme sušené paradajky a opäť všetko spoločne premiešame.
10. Rizoto necháme vychladnúť a môžeme pridať kúsky špenátu na záver.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.