Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaLahodné krémové maslá, bohaté na bielkoviny, nenasýtené tuky a vitamíny.
Arašidové maslo predstavuje vynikajúcu alternatívu k tradičným nátierkam.
Pražené lieskové orechy, ktoré spolu s kakaom vytvárajú jemný krém.
Čokoládovo–orieškové nátierky so 45%-ným podielom pražených lieskových orieškov.
Vďaka výnimočnému zloženiu si na ňom môžu pochutnať aj diabetici.
Prírodné a vysoko kvalitné džemy vyrobené podľa dalmatínskych receptov.
Lahodné spojenie morských rýb s hľuzovkami, ktorú si jednoducho zamilujete.
100% ovocia bez pridaného cukru, konzervantov, aróm a farbív.
Unikátne spojenie 100%-nej čokolády a lieskových orechov.
Úžasne jemná - je výbornou alternatívou klasickej majonézy.
Krém s exotickou chuťou voňavého kokosu spolu s jemnými mandľami.
Nátierka s konopnými semienkami výborne chutí a je plná živín.
Nátierky bohaté na vysoko kvalitné, ľahko stráviteľné bielkoviny.
Nugátová nátierka plná opražených lieskových orieškov, vhodná aj pre vegánov.
Čerstvo opražené lieskové orechy v kombinácii s kvalitným kakaom a mliekom.
Exkluzívny orechový krém z tých najkvalitnejších surovín pre mlsné jazýčky.
Z jemne pražených orechov bez pridaného cukru a palmového oleja.
Orieškovo-čokoládovo krémy prinášajú zážitok v každom súste.
Francúzske pomazánky spestria všedný deň a dodajú energiu každému maškrtníkovi.
Pastu môžete použiť do pokrmov, ktorým chcete dopriať chuť olív.
100% rastlinné pomazánky sú súčasťou zdravého jedálnička a skvelou alternatívou.
Spôsob, ako začleniť orieškovú chuť a zaujímavú farbu do jedál.
Nátierka z rastlinnej alternatívy tuniaka z hrachového proteínu.
Patria k bezlepkovým nátierkam, ktoré sú pre vhodné aj pre vegetariánov.
Nátierky patria medzi pokrmy, ktoré sa doslova natierajú nožom väčšinou na chlieb, sušienky alebo iné pekárske výrobky. Pridávajú sa do potravín, jedál, aby zlepšili textúru a chuť, pričom sa stávajú neoddeliteľnou súčasťou pokrmov. Rozoznávame niekoľko typov. Najväčšie zastúpenie majú mliečne. Sú vyrábané z masla, syrov, smotany alebo iných mliečnych produktov. Ďalšou skupinou sú rastlinné. Okrem známych rastlinných masiel sa môžu získavať z ovocia, zeleniny, orechov, ale aj obilnín a pod. Potom ešte poznáme margaríny, kvasinkové alebo mäsové nátierky. Je známe, že prvé džemy, lekváre a marmelády sú pokusmi zachovania ovocia a zeleniny v dlhšej trvanlivosti. Okrem sušeného ovocia sa začali pripravovať zahustené výrobky, ktoré boli často solené alebo sladené, aby sa u nich predĺžila trvanlivosť. Tieto produkty obsahovali rozdrvené alebo rozmixované plody, vo väčšine prípadoch zbavené obalových častí, semien a kôstok.
Pri výrobe všeobecne platí, že sa ovocie alebo zelenina očistia, nasekajú (alebo nechajú v celku) a privedú do bodu varu. Pridá sa cukor, voda v závislosti od druhu základnej suroviny. Pri teplote nad 100 °C dochádza k reakcií pektínu a ovocných kyselín s cukrom. Na základe toho produkt hustne a má pevnejšiu konzistenciu. Lekvár je pripravovaný z rozvareného ovocia prepasírovaného cez sito na jemnú kašu. Najčastejšie sa získava zo sliviek, jabĺk, broskýň a marhúľ. Ochucuje sa prídavkom sacharózy. Hotový produkt má mať pevnú konzistenciu a nemal by sa roztekať. Džem sa vyrába z ovocia alebo zeleniny. Obsahuje kúsky základnej suroviny, pretože sa po varení a pridaní surovín nepasíruje. Má veľmi mäkkú konzistenciu. Známa je aj dreň, ktorá sa pripravuje rozmixovaním plodov a hlbokým zmrazením. Konzumuje sa zmrazená. Želé sa môže pripravovať z ovocnej alebo zeleninovej šťavy. Výroba je založená na prirodzenom obsahu pektínu, ktorý zahriatím stuhne. Samozrejme pred prípravou sa šťavy musia prefiltrovať a zbaviť dužiny. Marmeláda sa vyrába najčastejšie z ovocných štiav, kôry citrusov, cukru a vody.
„Ešte som ani nevyrazila do BA a už mi poštárka práve doniesla zásielku rovno k dverám. Ďakujem Vám veľmi pekne za ochotu a promptnosť.“