Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaLahodné krémové maslá, bohaté na bielkoviny, nenasýtené tuky a vitamíny.
Arašidové maslo predstavuje vynikajúcu alternatívu k tradičným nátierkam.
Pražené lieskové orechy, ktoré spolu s kakaom vytvárajú jemný krém.
Delikatesa z fermentovaného cesnaku - harmonická a zdravá pochúťka.
Čokoládovo–orieškové nátierky so 45%-ným podielom pražených lieskových orieškov.
Výnimočný produkt vyrobený zo 100 % ovocia, bez akéhokoľvek pridaného cukru.
Vďaka výnimočnému zloženiu si na ňom môžu pochutnať aj diabetici.
Prírodné a vysoko kvalitné džemy vyrobené podľa dalmatínskych receptov.
Chutné, výživné a praktické riešenie pre zdravé stravovanie každý deň.
Svet džemov, ktoré rozochvejú vaše chuťové poháriky každé ráno.
100% ovocia bez pridaného cukru, konzervantov, aróm a farbív.
Unikátne spojenie 100%-nej čokolády a lieskových orechov.
Úžasne jemná - je výbornou alternatívou klasickej majonézy.
Krém s exotickou chuťou voňavého kokosu spolu s jemnými mandľami.
Sladká delikatesa, ktorá premení každé raňajky na chvíľku radosti.
Nátierky bohaté na vysoko kvalitné, ľahko stráviteľné bielkoviny.
Nátierky sú vyrobené v zaujímavých zeleninových kombináciách.
Nugátová nátierka plná opražených lieskových orieškov, vhodná aj pre vegánov.
Čerstvo opražené lieskové orechy v kombinácii s kvalitným kakaom a mliekom.
Exkluzívny orechový krém z tých najkvalitnejších surovín pre mlsné jazýčky.
Z jemne pražených orechov bez pridaného cukru a palmového oleja.
Výnimočné orieškové maslá vyrábané na Slovensku z kvalitných surovín.
Francúzske pomazánky spestria všedný deň a dodajú energiu každému maškrtníkovi.
Pastu môžete použiť do pokrmov, ktorým chcete dopriať chuť olív.
100% rastlinné pomazánky sú súčasťou zdravého jedálnička a skvelou alternatívou.
Spôsob, ako začleniť orieškovú chuť a zaujímavú farbu do jedál.
Rastlinný produkt, ktorý v sebe spája jemnosť a chuť, ktorú si zamilujú nielen vegáni.
Patria k bezlepkovým nátierkam, ktoré sú pre vhodné aj pre vegetariánov.
Rastlinná desiata s vysokým obsahom bielkovín, ktorá zasýti a poteší chuťové poháriky.
Nátierky patria medzi pokrmy, ktoré sa doslova natierajú nožom väčšinou na chlieb, sušienky alebo iné pekárske výrobky. Pridávajú sa do potravín, jedál, aby zlepšili textúru a chuť, pričom sa stávajú neoddeliteľnou súčasťou pokrmov. Rozoznávame niekoľko typov. Najväčšie zastúpenie majú mliečne. Sú vyrábané z masla, syrov, smotany alebo iných mliečnych produktov. Ďalšou skupinou sú rastlinné. Okrem známych rastlinných masiel sa môžu získavať z ovocia, zeleniny, orechov, ale aj obilnín a pod. Potom ešte poznáme margaríny, kvasinkové alebo mäsové nátierky. Je známe, že prvé džemy, lekváre a marmelády sú pokusmi zachovania ovocia a zeleniny v dlhšej trvanlivosti. Okrem sušeného ovocia sa začali pripravovať zahustené výrobky, ktoré boli často solené alebo sladené, aby sa u nich predĺžila trvanlivosť. Tieto produkty obsahovali rozdrvené alebo rozmixované plody, vo väčšine prípadoch zbavené obalových častí, semien a kôstok.
Pri výrobe všeobecne platí, že sa ovocie alebo zelenina očistia, nasekajú (alebo nechajú v celku) a privedú do bodu varu. Pridá sa cukor, voda v závislosti od druhu základnej suroviny. Pri teplote nad 100 °C dochádza k reakcií pektínu a ovocných kyselín s cukrom. Na základe toho produkt hustne a má pevnejšiu konzistenciu. Lekvár je pripravovaný z rozvareného ovocia prepasírovaného cez sito na jemnú kašu. Najčastejšie sa získava zo sliviek, jabĺk, broskýň a marhúľ. Ochucuje sa prídavkom sacharózy. Hotový produkt má mať pevnú konzistenciu a nemal by sa roztekať. Džem sa vyrába z ovocia alebo zeleniny. Obsahuje kúsky základnej suroviny, pretože sa po varení a pridaní surovín nepasíruje. Má veľmi mäkkú konzistenciu. Známa je aj dreň, ktorá sa pripravuje rozmixovaním plodov a hlbokým zmrazením. Konzumuje sa zmrazená. Želé sa môže pripravovať z ovocnej alebo zeleninovej šťavy. Výroba je založená na prirodzenom obsahu pektínu, ktorý zahriatím stuhne. Samozrejme pred prípravou sa šťavy musia prefiltrovať a zbaviť dužiny. Marmeláda sa vyrába najčastejšie z ovocných štiav, kôry citrusov, cukru a vody.
„Dakujem Vam za expresne vybavenie.. Jedine slovo to vystihne, wauuu. Ste top. Dakujem Vam a budem sa tesit na balik od Vas.“