Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaLahodné krémové maslá, bohaté na bielkoviny, nenasýtené tuky a vitamíny.
Náhrada smotany na varenie - ryžová alebo ovsená v BIO kvalite.
Zamilujete si túto vynikajúcu šľahačku v spreji bez laktózy.
Rôzne druhy kváskových chlebov bez lepku, laktózy a vajec.
Netradičná čokoláda, ktorá namiesto mlieka obsahuje sušený ryžový nápoj.
Pražené lieskové orechy, ktoré spolu s kakaom vytvárajú jemný krém.
Ľahká dobrota s jemnou a krehkou štruktúrou.
Vynikajúca voľba pre ľudí, ktorí sa chcú alebo musia vyhýbať mliečnym výrobkom.
Organická čokoláda sladená výhradne surovým trstinovým cukrom.
Plná chuť paradajok, ochutená špeciálnou zmesou korenia a prírodným trstinovým cukrom.
Predstavuje skvelú alternatívu sójovej a kravskej smotany.
Náhrada smotany je ozajstná kulinárska špecialita z kokosového mlieka.
Používa sa ako výborná alternatíva k mliečnym alebo sójovým smotanám.
Úžasne jemná - je výbornou alternatívou klasickej majonézy.
Krémové kokosové mlieko s obsahom až 90% kokosovej dužiny.
Nugátová nátierka plná opražených lieskových orieškov, vhodná aj pre vegánov.
Vychutnajte si lahodné perníkové sušienky sladené datlovým sirupom.
Široký výber chutných organických ľahko stráviteľných rastlinných nápojov.
Sušený sójový nápoj, ktorý vás svojou chuťou očarí a nezaťaží váš organizmus.
Sú sladené organicky - javorovým sirupom, ktorý dodáva výnimočnú sladkú chuť.
Doprajte si chuť mlieka bez nepríjemných príznakov spôsobených zlým trávením.
Chrumkavá maškrta, ktorá vám spríjemní každý deň.
Ďalší produkt z rodiny plnených taštičiek bez vajec a mlieka.
Alergia na mlieko je nežiaduca imunitná reakcia na jednu alebo viac zložiek mlieka zo zvierat. Najčastejšie ide o alfa-S1-kazeín a proteíny. Ľudské telo môže byť reaktívne s jedným z desiatok týchto proteínov. Najväčšie problémy spôsobuje práve alfa-S1-kazeín. Štruktúra sa líši medzi druhmi. To vysvetľuje fakt, že ak človek nemôže piť kravské alebo kozie, materské zvláda bez reakcie. Hlavné prejavy rozdeľujeme na gastrointestinálne, kožné a respiračné. Najčastejšie sa objavujú kožná vyrážka, žihľavka, zvracanie, žalúdočná úzkosť, hnačka, zápcha, bolesti žalúdka alebo nadúvanie. Môžu sa prejaviť niekoľko minút po expozícií alebo aj po pár hodinách. Jediným spôsobom ako sa príznakom vyhnúť je zamedzenie príjmu proteínov. Nulová konzumácia nezahŕňa len tekutú formu, ale aj syry, maslo, jogurty a smotany. V extrémnych prípadoch sa môže prejaviť aj pri nedostatočne tepelne spracovanom hovädzom mäse. Je dôležité sa vyvarovať aj produktom, ktoré naznačujú, že obsahujú srvátku, kazeín, kazeinát, maslovú príchuť. Existujú tzv. nemliečne produkty, ktoré nemôžu obsahovať viac ako 0,5 % mliečnych produktov. Sú to špeciálne pripravené potraviny a suroviny určené priamo pre tento okruh ľudí. Prejavy závisia hlavne od ľudského organizmu a ich gradovanie je variabilné u ľudí. Pri slabších typoch pomáha prevarenie, ktorý spôsobí exotermickú reakciu a bielkoviny denaturujú. Ako náhrada sa zväčša využívajú sójové , ryžové, ovsené, kokosové a mandľové produkty. Dojčatá si však vyžadujú osobitú výživu. Vyhýbaním sa spomínaných produktov môže viesť k nedostatkom vápnika. K dispozícii by mali byť preto ovocné šťavy, sezamové semienka, konopné semená a niektoré typy tofu. Citlivosť na laktózu zahŕňa neschopnosť tráviť laktózu. Človek s daným problémom má v organizme nízku hladinu enzýmu laktázy, ktorá zabezpečuje štiepenie cukru na glukózu a galaktózu. Prejavuje sa bolesťami brucha, nadúvaním kŕčmi a nevoľnosťou. Rozoznávame tri typy. Prvý sa objavuje u dospelých a je geneticky daný. Dochádza k deficitu enzýmu a vyvoláva nežiaduce reakcie tela. Druhý typ sa objavuje pri problémoch s tenkým črevom. Býva dočasný. Posledný typ je vrodený a u ľudí veľmi vzácny. Prejavuje sa od narodenia, kedy novorodenec neznáša dobre materské mlieko. Pri nízkej hladine enzýmu v dvanástniku, nemôže byť cukor vstrebaný cez sliznicu čreva. Neporušená molekula prechádza do hrubého čreva, kde môže byť metabolizovaná baktériami, ktoré produkujú veľké množstvo plynov a sú príčinou nadúvania.
Alergia na mlieko nie je to isté, čo intolerancia laktózy a neznášanlivosť na proteíny, pretože je považovaná za nežiaducu imunitnú reakciu organizmu na určité zložky. Neznášanlivosť na proteíny je oneskorenou reakciou na potravinovú bielkovinu, ktorá vyvoláva nealergickú reakciu. Proteíny zapríčiňujú podobné problémy ako pri imunitnej reakcií a preto je často s ňou zamieňaná. Intolerancia laktózy je vysvetlená ako citlivosť na potraviny, a je spôsobená nedostatočnou produkciou enzýmu laktázy, ktorá je dôležitá na rozklad cukru. Prejavuje sa pri vyšších dávkach konzumovania mliečnych potravín a to približne 30 minút až 2 hodiny po expozícií.
„Prave dnes som si balicek vybrala v Zasilkovne. Prekvapila ma rychlost. Este raz dakujem a prajem vsetko dobre. “