Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Cestoviny a kuskus

Bezvaječné cestoviny Zvieratká

Cestoviny v tvare zvieratiek, s ktorými bude jedlo zábavou.

1,52 € Detail

Bulgur BIO

Bulgur je výživný pšeničný produkt s príjemnou orechovou arómou.

2,13 € Detail

Bulgur celozrnný

Mimoriadne zdravá potravina získavaná z rôznych odrôd tvrdej pšenice.

2,04 € Detail

Bulgur Natural

Rozdrvený a predvarený produkt z pšenice s príjemnou orieškovou príchuťou.

1,30 € Detail

Bulgur Vince

Má príjemnú orieškovú chuť a arómu, stačí si vybrať z príchutí.

1,47 € Detail

Celozrnné cestoviny BIO

Bezvaječné cestoviny zo 100% celých zŕn najlepšej Talianskej tvrdej pšenice.

1,83 € Detail

Celozrnné cestoviny Vince

Vysoká dávka živín a vlákniny, cestoviny patria k vyváženej a racionálnej kuchyni.

1,62 € Detail

Cestoviny bezlepkové 200g

Vhodné pri bezlepkovej diéte.

1,41 € Detail

Cestoviny polocelozrnné BIO

Vkročte do sveta kvalitných talianskych cestovín.

1,87 € Detail

Cestoviny pre deti Biosaurus BIO

Vďaka veselým tvarom dinosaurov bude jedenie cestovín zábavné.

2,03 € Detail

Cestoviny semolina BIO

Bezvaječné cestoviny zo 65% celých zŕn najlepšej Talianskej semolínovej pšenice.

1,83 € Detail

Cestoviny z celozrnnej semoliny

Celozrnné cestoviny vyrobené z Talianskej tvrdozrnnej pšenice.

1,52 € Detail

Cestoviny zo šošovice

Zdravšia, zaujímavá alternatíva klasických pšeničných cestovín.

1,69 € Detail

Cestoviny zo zelenej sóji mungo

Mimoriadne sýte bezlepkové cestoviny s vysokým obsahom bielkovín a vlákniny.

2,05 € Detail

Cícerové cestoviny bezvaječné

Lahodné cestoviny vyrobené pre milovníkov zdravého životného štýlu.

2,67 € Detail

Fazuľové rezance sklenené

Bezlepkové rezance z fazuľovej múky.

1,44 € Detail

High protein cestoviny 40%

Výživný a chutný spôsob, ako zvýšiť svoj príjem bielkovín.

3,06 € Detail

Konjak cestoviny BIO

Čisto prírodný produkt vyrobený z koreňa konjak.

2,91 € Detail

Kukuričné cestoviny

Bezlepkové, bezvaječné a ľahko stráviteľné.

1,28 € Detail

Kukuričné cestoviny bezlepkové

Obsahujú iba kukuričnú múku a vodu.

1,39 € Detail

Kuskus

Kuskus je jemnozrnná cestovina tvarom pripomínajúca tarhoňu.

1,44 € Detail

Kuskus BIO

Samotný kuskus neponúka výraznú chuť, prijíma chuť pridaných surovín.

1,24 € Detail

Kuskus pšeničný

Klasický a celozrnný kuskus z pšeničnej krupice.

2,15 € Detail

Kuskus pšeničný BIO

Chutná príloha ku každému jedlu.

2,40 € Detail

Kuskus ryžový ochutený bezlepkový

Je prirodzene bezlepkový, vhodný aj pre celiatikov.

1,18 € Detail

Paleo cestoviny bezlepkové

Ľanové, sezamové alebo zo zelených banánov - vyberte si.

4,15 € Detail

Pohánkové cestoviny

Cestoviny z mechanicky lúpanej pohánky.

2,03 € Detail

Pohánkové špagety BIO

Pohánkové BIO špagety sú výnimočné pre nezameniteľnú orieškovú chuť.

3,51 € Detail

Ražné cestoviny celozrnné BIO

Sú zdrojom vlákniny, sacharidov, rastlinných bielkovín a minerálov.

1,94 € Detail

Ryžové cestoviny

Thajské bezlepkové cestoviny z ryžovej múky.

2,38 € Detail

Ryžové cestoviny Lucka

Bezvaječné, ryžové cestoviny z čerstvo namletých, bielych ryžových zŕn.

1,73 € Detail

Ryžové cestoviny Natural Jihlava

Ryžové cestoviny vám ponúkajú novú možnosť v stravovaní v BIO kvalite.

1,81 € Detail

Ryžové cestoviny Rapunzel BIO

Prirodzene bezlepkové špagety slúžia ako náhrada klasických cestovín.

3,00 € Detail

Ryžové cestoviny Risolino

Vyrobené z tej najkvalitnejšej čerstvo mletej dlhozrnnej ryže.

2,02 € Detail

Ryžové Thajske rezance

Zdravý obed na stole do niekoľkých minút

6,03 € Detail

Shirataki - Konjac cestoviny

Svetový hit, ktorý sa riadi heslom: najedzte sa dosýta a nepriberte ani gram.

2,26 € Detail

Sklenené rezance strukovinové

Na celom svete sú obľúbené a poznáme ich aj ako čínske rezance.

1,08 € Detail

Špaldové cestoviny BIO Vince

Zásluhou vysokého obsahu vlákniny a živín tvoria súčasť chutnej a vyváženej stravy.

2,03 € Detail

Strukovinové cestoviny

Bezvaječné cestoviny z cícera, červenej šošovice alebo hrášku.

2,35 € Detail

Strukovinové cestoviny Vince bez lepku

Sú vynikajúcou alternatívou k tradičným pšeničným cestovinám.

2,67 € Detail

Význam pre človeka a využitie

Cestoviny sú základnou potravinou tradičnou v Taliansku. Pojem odkazuje na celú radu pokrmov. Typické druhy sú vyrobené z nekvaseného cesta z múky tvrdej pšenice a vody, pričom sa vyrábajú v rôznych tvarových variáciách. Pripravujú sa varným procesom a podávajú sa ako príloha k rôznym pokrmom. Rozdeľujú sa do dvoch hlavných skupín, a to na sušené a čerstvé. Čerstvé sú dnes už menej obvyklé. Vyrábali sa v domácnostiach ručne, pričom sa hneď spracovávali. Dnes sa tomu venuje ešte pár domácich gazdiniek alebo niektoré reštauračné zariadenia. Osobité sú čerstvé druhy vyrábané niektorými výrobcami, ktoré sú balené vo vákuových obaloch. Dnes je známych viac ako 300 tvarových variácií. V Taliansku sú odrazom oblastných tradícií. Bežné sú dlhé, krátke, duté, plné, ploché a ďalšie. V talianskej kuchyni sa používajú na prípravu troch hotových jedál. Prvým sú pasta asciutta, v ktorom sú podávané s omáčkou alebo korením. Druhé je pasta in brodo, v ktorom sú súčasťou pokrmu polievkového typu. Posledným je pasta al forno, pri ktorom sa v miske zapekajú v rúre. Cestoviny sú jednoduché jedlo, ktoré umožňujú rôzne variácie na základe ich univerzálnosti. Pripravujú sa z nich ľahké obedy, večere a šaláty. Varia sa k nim aj špeciálne typy omáčok, ktoré sa líšia chuťou, farbou a textúrou. Existujú aj určité pravidlá stolovania a podávania. Napríklad pesto je ideálne pre dlhé typy, zatiaľ čo paradajková omáčka sa hodí k hrubším typom. Je známe, že sa do cesta pridávajú slepačie vajcia a rôzne prírodné farbiace látky. Napríklad sušená mrkva, špenát, ale aj kakao. Kuskus sú guľôčky vyrobené z tvrdej pšenice. Patrí medzi tradičné jedlá a podáva sa varený ako príloha k rôznym pokrmom. Je základnou potravinou v celej severnej Afrike, a to najmä v Maroku, Alžírsku, Tunisku a Líbyi. Na Sicílií je podávaný tradične s rybami. Tiež je uvádzaný ako tradičný potravinársky výrobok. Kuskus sa vyrába sypaním krupice z tvrdej pšenice spolu s vodou, pričom sa ručne tvoria guľôčky, ktoré sú posypávané múkou, aby sa nelepili. Potom sa preosejú a môžu sa sušiť. Malé guľôčky, ktoré prepadnú sitom, sú opäť spracovávané.

Vedeli ste...

Približne v 1. storočí pred naším letopočtom sa našli prvé dokumenty, ktoré popisujú recept na jemné cesto vyprážané na oleji. Následne v 5. storočí v jednom zachovanom liste poskytuje kuchárka recept na jedlo pripravené z vrstiev cesta a mäsa, ktoré bolo predchodcom dnešných lasagne. Avšak spôsob prípravy cesta nezodpovedal dnešnej definícií cestovín. Prvé zmienky o typickej príprave v Taliansku sa našli až v 13. storočí. Strojovo sa začali vyrábať už v 17. storočí nášho letopočtu. Prvé zmienky o príprave kuskusu pochádzajú od anonymnej kuchárky, ktorá žila v 13. storočí nášho letopočtu. Odvtedy sa jeho príprava rozšírila do mnohých oblastí, stal sa tradičným pokrmom a plnohodnotnou potravinou. 100g obsahuje približne 3,6g bielkovín. V krajinách ako Alžírsko, Maroko, Tunis a Líbya je podávaný spolu so zeleninou. Pripravuje sa varením s korením, pričom môže byť z neho použitý vývar alebo môže byť dusený spolu s mäsom. V Alžírsku a Maroku sa po jedle podáva tzv. Seffa. Je to sladká pochúťka pripravené z kuskusu spracovaným niekoľkokrát na pare a zmiešaný s mandľami, škoricou a cukrom. V Tunisku je podávaný s korenistou omáčkou, ktorá sa nazýva harissa. V Egypte sa pripravuje ako dezert spolu s maslom, cukrom, škoricou, hrozienkami, orechmi a je preliaty smotanou.

Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ešte som ani nevyrazila do BA a už mi poštárka práve doniesla zásielku rovno k dverám. Ďakujem Vám veľmi pekne za ochotu a promptnosť.“

Ostrožlíková