Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaMnohí z nás ho milujú, mnohí nenávidia, a predsa má miesto v našom jedálničku. Je neodmysliteľnou súčasťou vianočnej ovocnej ponuky. Je správne konzumovať tento druh ovocia, pretože obsahuje úžasné látky a dokáže nám perfektne pomôcť pri rôznych problémoch. Ak vás zaujímajú jeho ... celý článok
Môžete byť lesníci, turisti alebo len ľudia, ktorí si občas zájdu oddýchnuť do lesa, aby nabrali novú energiu. Veľkou hrozbou a to nie len v lete, ale aj teraz počas chladných dní je kliešť. Dokáže v ľudskom tele narobiť peknú šarapatu a my sa vďaka nemu môžeme nakaziť dvoma typmi chorôb. ... celý článok
Každý z nás pozná kokos. Veľký orech, ktorý v sebe ukrýva nie len dužinu, ale aj skvelé kokosové mlieko. Tento plod sa využíva v gastronómii, ale rovnako aj vo farmácii alebo kozmetickom priemysle a dokonca aj pri umeleckom aranžovaní. Zistime odkiaľ pochádza a s čím nám jeho účinky dokážu ... celý článok
Ovocie je nezastupiteľnou potravinou v ľudskej výžive. Obsahuje cenné látky, ktoré pomáhajú organizmu normálne fungovať. Poznáme rôzne formy úpravy ovocných plodov, od sterilizovania v neprievzdušných obaloch, cez mrazenie až po varenie a prípravu džemov, lekvárov a marmelád. A čo také ... celý článok
Aj vy pociťujete v zime nepríjemné pocity na vašom tele? Omŕzajú vám ruky, praskajú pery, bolí vás hlava? Zima je krásna, keď sa na napadaný sneh pozeráme z okna, ale dopady na náš organizmus pri jej pôsobení sú nepríjemné. Zima nás oslabuje a berie nám tak dôležitú energiu. Preto sa musíme ... celý článok
Čokoláda, najobľúbenejšia cukrovinka na svete, ohreje určite aj to najchladnejšie srdce. Nejeden človek je ňou posadnutý a na nej závislý. Jej chuť je zmyselná a hriešna a jej konzumácia dokáže uvoľniť aj v tej najstresujúcejšej situácii. Stačí si ju položiť na jazyk a cítite sa ako v inej ... celý článok
Aj vy ste sa stretli s týmto vzácnym stromom v spojitosti so zlepšovaním pamäte a prekrvovaním rúk a nôh? Je to veľmi známa rastlina, ktorá už od dávna pomáha ľuďom. O jej tajomstvách a liečivých účinkoch sa dočítate v tomto článku. Z čias dinosaurov Strom Ginkgo je jediným z takzvaného ... celý článok
Už v prvej časti sme spomínali najznámejšie slovenské druhy orechov a ich účinky. Venovali sme sa vlašským orechom a lieskovcom. Teraz budeme pokračovať s nepôvodnými druhmi, ktoré vás určite zaujmú. Mandle Mandľovník, strom, na ktorom tieto plody rastú je najviac rozšírený v Taliansku, ... celý článok
Orechy patria k jedným zo základných ingrediencií pri príprave vianočných pokrmov. Sú úžasne zdravé a vedeli to už aj naše babičky a prababičky. Sú chutné v rôznych podobách, v rôznych jedlách a žiadna potravina sa im svojim zložením nevyrovná. Chcete o nich vedieť zaujímavé informácie ? ... celý článok
Ste milovníkmi saunovania? Alebo vám je už po pár minútach nevoľno? Možno ste prívržencom fínskej suchej sauny alebo infrasauny. Každá je špecifická a pomáha človeku v inej oblasti. Dôležité informácie, o ktorých ste možno nevedeli, vám pomôžu sa v tejto oblasti zorientať. Historický ... celý článok
Cestoviny, obľúbený pokrm na celom svete, stali sa pravidelným chodom v našich jedálničkoch. Poznáme rôzne druhy cestovín, nie len tvarom, ale aj zložením ingrediencií. Čo je na nich zaujímave? Odkiaľ pochádzajú? Prvé historické zmienky o cestovinách sa historicky potvrdili už z Grécka. Ľudia ... celý článok
Každý gurmán, ktorý pozná nezameniteľné chute talianskej kuchyne určite ocení informácie o bylinkách, ktoré sa pri čarovaní s talianskymi pochúťkami používajú. Nádherné vône, za ktorými sa ukrýva tajomstvo prírody. Tajomstvo úžasných talianskych byliniek. Poznáte ich? Viete o ich ... celý článok
Herpetické ochorenie kože a slizníc patrí medzi najrozšírenejšie infekcie postihujúce ľudí celého sveta. Infekcia sa môže vyskytovať v každom veku. Vyvolávateľom infekcie je Herpes simplex, vírus, ktorého jediným prirodzeným hostiteľom je človek. Týmto vírusom ste sa možno nainfikovali v ... celý článok
Škorica, zázračné voňavé korenie, ktoré spríjemňuje zimu i tomu najväčšiemu odporcovi chladu, je čoraz väčším objektom skúmania. Jej priaznivé pôsobenie na organizmus je neuveriteľné. Milujeme ju ako súčasť koláčov, ako vôňu sviečky alebo ako nádherne sa šíriacu arómu, ktorá sa ... celý článok
Každý dospelý človek, ktorý má malé dieťa sa stretol s odporom detí k ovociu a zelenine. Dieťa preferuje skôr sladkosti a nezdravé pokrmy, ktoré mnohokrát vidí v televízii a v reklame a negatívne to potom vplýva na životosprávu dieťatka. Ako pôsobiť na dieťa, aby si k zdravému jedlu vytvorilo ... celý článok
Milujete kávu? Alebo ste jej odporcom, pretože si myslíte, že je škodlivá? Káva, neoceniteľný nápoj nám dokáže pomôcť, ale aj uškodiť. Vznik kávy O vzniku kávy poznáme množstvo historiek a rôznych právd. Mňa však najviac zaujala legenda o pastierovi kôz, ktorého stádo obhrýzalo plody ... celý článok
Stres už neraz roztočil kolotoč ochorení v ľudskom organizme. Stres ako ho poznáme nie je pre nikoho dobrý, možno len v malej miere. Ako stres spoznáme? Čo ho spôsobuje? A ako sa mu vyhýbať? Čo je to stres? Tento jav, ktorý nazývame stres je v podstate odpoveďou organizmu na náročné situácie, ... celý článok
Čo je to PMS a ako môžeme ovplyvniť jeho negatívne vplyvy na ženský organizmus? Dokážeme zdravou stravou upokojiť ženské telo a pomôcť týmto spôsobom k jednoduchšiemu priebehu samotného menštruačného cyklu? Toto je téma, ktorá sa stala v posledných rokoch predmetom skúmania a neustále sa ... celý článok
Prečo by sme ich mali jesť a prečo nám pomáhajú? Zázračné slivky, liek pre organizmus, ktorý ľudia poznali už dávno. Domáci poklad Slivky, sladké fialové plody, ktoré rastú skoro v každej záhrade pozná každý Slovák. Sú neoddeliteľnou súčasťou slovenskej kuchyne a gazdinky si nedokážu ... celý článok
Potraviny hýbu svetom. Sú základnou a pre človeka životne najdôležitejšou surovinou. Ich hlavnou úlohou je uspokojiť potreby človeka. Potraviny, ktoré ponúkame, sú produktmi prírody. Môžete si vybrať zo širokého sortimentu čajov, bylín, rastlinných olejov, tukov, sušených mliek, nápojov, ... celý článok