Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSkvelo sa hodí do jedálnička pri bezlepkovej diéte a nie len pre celiatikov.
Plantainová múka je 100% bezlepková múka vyrobená zo zelených banánov.
Ponúkajú možnosť experimentovania v kuchyni a nové kulinárske možnosti.
Amarantová, pohánková, ryžová, kukuričná, lupinová, pšenová...
Ražná /žitná, pšeničná, špaldová celozrnná múka v BIO kvalite.
Je bohatá na tuky, čo prepožičiava koláčom lahodnú orieškovú chuť.
Varenie s bezlepkovými múkami je jedinečnou možnosťou náhrady bežných múk.
Ľanová a konopná múka je cenný prírastok do každého jedálnička. Bez lepku.
Plusom kvaskovacích múk je čisté zloženie bez prídavných látok a konzervantov.
Bambusová múka je ideálna pre diabetikov a ľudí s potravinovými alergiami.
Vynikajúca na detoxikáciu, funkciu pečene a posilnenie imunity.
Ovsená múka, ryžová múka, arašidová múka, kokosová múka, plantajnová múka.
Výborne sa hodí na obaľovanie mäsa, rýb, morských plodov, zeleniny a húb.
Bezlepkový obilninový výrobok, na zahusťovanie mliečnych jedál či polievok.
Múka z celých ryžových zŕn, vhodná aj ako súčasť bezlepkových diét.
Je to cenný príspevok vyváženej stravy. Je jemná, krémová a ľahko stráviteľná.
Na obaľavanie, na prípravu zeleninových jedál alebo sladkých plniek.
Bezlepkový škrob, ktorý sa extrahuje z koreňa tropickej rastliny Maniok.
Múka je prášok, ktorý je vyrobený mletím obilných zŕn, strukovín alebo iných semien, či časti rastlín. Je hlavnou zložkou chleba a pekárskych výrobkov. Bola základnou surovinou pre mnoho kultúru, pričom sa dbalo o dostupnosť dostatočných zásob. Stala sa hlavnou ekonomickou a politickou komoditou v rôznych časových líniách v širokej histórií ľudstva. Pšeničná je jednou z najdôležitejších zložiek európskej, severoamerickej, indickej a severoafrickej kultúry, a je určujúcou zložkou vo väčšine pekárskych výrobkov. Zatiaľ čo pšenica je základnou surovinou pre nás, kukurica je dôležitá v stredoamerickej kuchyni od staroveku. Raž sa spotrebováva v Strednej Európe a väčšinou je súčasťou iných druhov múk. Zmesi na pečenie a varenie vznikli na základe požiadaviek náročnej civilizácie. Základ tvoria múčne produkty. Zvyšné suroviny sú pridávané na základe výrobku, ktorý sa z nich má pripraviť. Zväčša je to kypriaci prášok, sušené vajcia, cukor, soľ, prírodné arómy, ale aj sušené ovocie a sušené mliečne produkty.
Podľa archeologických nálezov sa predpokladá, že obilné zrná boli spracovávané už 6000 rokov pred našim letopočtom. V tom čase sa obilie drvilo na primitívnych mlynských kameňoch. Vzniknutý prášok mal rôznu zrnitosť, ale aj zloženie. Nerobil sa veľký rozdiel medzi endospermom, aleurónovými vrstvami a obalovými časťami zrna. Prvý parný mlyn bol spustený už v roku 1879 nášho letopočtu v Londýne. Bol to prelomový krok v mlynárskom priemysle, kedy nastupuje mechanická práca namiesto ľudskej alebo zvieracej. V roku 1930 sa múčne produkty začali fortifikovať. Pridávali sa niektoré minerály ako napríklad železo, ale aj vitamíny niacín, tiamín a riboflavín. Pri rozvoji priemyslu sa do popredia dostával problém správneho skladovania a prepravy. Zrno strácalo na kvalite a menilo sa jeho zloženie. Najväčšie výkyvy spôsobovali práve klíčky, ktoré sú bohaté na mastné kyseliny. Vystavením obilia prílišnému množstvu slnečných lúčov dochádzalo k oxidácií tukov a zrná tuchli. V 19. Storočí dokázali udržať v dobrej kvalite len 6 až 9 mesiacov. To však v priemyselnej výrobe a distribúcií bol veľmi krátky čas.
Obilné zrná sa preosejú od iných semien a nečistôt. Prechádzajú magnetom, kde sa odstránia kovové prímesi. Následne idú do súboru sít, kde sa podľa veľkosti a hmotnosti oddeľujú ostatné nežiaduce elementy. Potom sa zrno zbavuje obalových vrstiev a klíčku. Endosperm a časť aleurónových vrstiev sú hlavným cieľom každého mlynára, pretože sú zdrojom všetkých významných látok, majú výborné vlastnosti a sú základom všetkých múk a zmesí na pečenie a varenie. Tieto časti sa potom drvia na niekoľko stupňov zrnitosti na základe čoho získavame niekoľko typov múčnych produktov. Klíčky a obalové vrstvy majú tiež svoj význam. Klíčky sa využívajú pre vysoký obsah tukov a obaly ako zdroj minerálov a stopových prvkov.
„Ďakujem za objednávku, prišla rýchlo a v poriadku. Ešte raz ďakujem. “