Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria
19.05.2016 - 08:33

Potravinová alergia vs. intolerancia

Tieto negatívne reakcie na niektoré druhy potravín môžu mať rovnaké príznaky a symptómy, no sú úplne odlišné. Aj preto si ich ľudia často pletú. Aký je teda zásadný rozdiel? Potravinové alergie vyvolávajú imunitnú reakciu organizmu, ktorá ovplyvňuje mnoho orgánov a funkcií v tele. Môže ... celý článok

Potravinová alergia vs. intolerancia
06.05.2016 - 12:05

Všetko čo by ste mali vedieť o cholesterole

Ako iste viete, existuje mnoho mýtov, ktoré tvrdia, že tuk a cholesterol sú jedny z najhorších zložiek potravín, ktoré môžeme konzumovať. Nie je to však úplná pravda, práve naopak - každý z nás cholesterol potrebuje. Cholesterol je prirodzene sa vyskytujúcim tukom, ktorý je pre zdravie absolútne ... celý článok

Všetko čo by ste mali vedieť o cholesterole
29.04.2016 - 10:48

Ako sa zbaviť prebytočnej vody v organizme

Cítite sa pomalí, stuhnutí a neustále nafúknutí? Aj to môže byť jeden z príznakov toho, že vaše telo je príliš zavodnené, resp. vo vašich telesných tkanivách dochádza k nadmernému hromadeniu tekutín. Opuchnuté prsty, členky, nejaké to kilo navyše - to všetko prispieva k zhoršeniu nálady, ... celý článok

Ako sa zbaviť prebytočnej vody v organizme
22.04.2016 - 06:45

Sila oregána v kozmetike

Oregáno je bylinka, ktorá je celosvetovo známa ako súčasť korenia na pizzu či cestoviny. Dodáva krásnu a neodolateľnú arómu, bez ktorej by tento pokrm nestál za veľa. No vedeli ste, že je rovnako vynikajúcou zložkou aj čo sa týka kozmetických produktov? Stále viac a viac ľudí vyhľadáva ... celý článok

Sila oregána v kozmetike
15.04.2016 - 08:25

Ako nahradiť bielu múku pri pečení

Biela múka je síce populárnou a obľúbenou zložkou mnohých pokrmov, no nie je vhodná pre naše telo. Existujú ale zdravšie alternatívy. A aby ste nemuseli experimentovať, prinášame vám stručný prehľad toho, aké múky zvoliť a správne skombinovať, tak aby váš čas strávený v kuchyni nevyšiel ... celý článok

Ako nahradiť bielu múku pri pečení
08.04.2016 - 14:58

Veľká sila malých peľových zŕn

Peľová sezóna je aktuálne v plnom prúde. Aj vás trápia nepríjemné alergické reakcie? Možno by ste neverili ale aj tu platí staré známe ,,klin sa klinom vybíja“. Včelí peľ by sa v prvom rade nemal zamieňať s peľom, ktorý je rozfúkavaný vetrom a je častou príčinou alergií. Včelí peľ je ... celý článok

Veľká sila malých peľových zŕn
05.04.2016 - 20:45

Ucelený prehľad sladidlami

Umelé sladidlá sú dnes súčasťou moderného života, najmä u ľudí s problémovou hladinou krvného cukru. Pridávajú sa do celého radu potravín, nápojov a liekov. Zvykneme ich využívať ako alternatívu k stolovému cukru (sacharóza). Sú mnohonásobne sladšie a neobsahujú žiadne kalórie, ktoré by ... celý článok

Ucelený prehľad sladidlami
30.03.2016 - 17:11

Detoxikácia, áno či nie?

Detoxikácia je vlastne očistou tela, kedy sa z neho odstránia všetky jedovaté, škodlivé látky, odumreté bunky, tkanivá a toxíny, nahromadené následkom nesprávneho životného štýlu. Sedavý spôsob života, konzumácia polotovarov, rafinovaných potravín, nadmerného množstva tukov, cukrov, ... celý článok

Detoxikácia, áno či nie?
24.03.2016 - 18:18

Antioxidant z Japonska

V dnešnej dobe je pojem ,,antioxidant“ pomere často využívaný. Ide o prirodzene sa vyskytujúce chemické látky, ktoré pomáhajú zabrániť predčasnému starnutiu a množstvu chronických problémov. Obsahujú ich rôzne druhy ovocia ale aj zeleniny, no k najbohatším zdrojom patrí Japonský zelený čaj ... celý článok

Antioxidant z Japonska
17.03.2016 - 17:47

Ako zmierniť nepríjemné pálenie záhy

Pálenie záhy môže byť naozaj život znepríjemňujúcim problémom, s ktorým sa už určite stretol každý z nás. Ako ale zmierniť tento nepríjemný stav? Dá sa mu vôbec predísť? Čo ho spôsobuje? Možno je na vine niečo čo ste predtým zjedli, najmä niečo pikantné, mastné alebo kyslé, nočné ... celý článok

Ako zmierniť nepríjemné pálenie záhy
11.03.2016 - 11:17

Je moja pečeň v poriadku?

Tento pružný, tvrdo pracujúci orgán je kritickým faktorom nášho zdravia. Preto by sme mu mali prejaviť všetku úctu a starostlivosť, ktorú si zaslúži. Bez neho by náš život nebol možný. V našom tele spĺňa neuveriteľných 500 funkcií, vrátane filtrovania a čistenia krvi. Medzi ďalšie patrí ... celý článok

Je moja pečeň v poriadku?
04.03.2016 - 11:17

Kyslá exotika nielen do Vašej kuchyne

Pokiaľ ide o konzumáciu octu, nič sa nevyrovná 100% čistému, kokosovému octu vyrobenému z kokosového nektáru. Keď je kokosová palma vyzretá, produkuje vysoký obsah živín, ktoré sa zhromažďujú už od kmeňa a vyžarujú z kokosových kvetov. Akonáhle sa všetka miazga zhromaždí, nechá sa ... celý článok

Kyslá exotika nielen do Vašej kuchyne
25.02.2016 - 16:41

Rastlinné zdroje bielkovín

Proteíny sú známe ako stavebné kamene života. V tele sa rozkladajú na aminokyseliny, ktoré podporujú rast a obnovu buniek. Jeden z prevažujúcich diétnych mýtov je ten, že vegetariáni a vegáni sú ohrození nedostatkom bielkovín v dôsledku ich stravy založenej na rastlinnej báze. Pravdou ale je, že ... celý článok

Rastlinné zdroje bielkovín
18.02.2016 - 22:20

Chcete sa vyhnúť zdravotným ťažkostiam a nestarnúť

Dôležitú úlohu v tomto procese zohrávajú enzýmy. V dnešnej dobe je tento pojem pomerne známy - dokonca aj pracie prostriedky ich už obsahujú. Ale čo vlastne tie enzýmy sú a prečo sú tak dôležité? Ide o látky bielkovinovej povahy, ktoré pomáhajú sprostredkovať a urýchliť metabolizmus ... celý článok

Chcete sa vyhnúť zdravotným ťažkostiam a nestarnúť
13.02.2016 - 12:24

Funguje Vám štítna žľaza?

Ľudské telo funguje ako taká komplexná továreň. A ako každá iná, obsahuje veľa ,,montážnych liniek, strojov a pohyblivých častí“. Štítna žľaza tu má vedúce postavenie. Pracuje v súčinnosti s celým tímom žliaz, aby naše telo fungovalo ako má. Jej hlavnou úlohou je výroba dvoch veľmi ... celý článok

Funguje Vám štítna žľaza?
08.02.2016 - 06:01

Pomarančová pokožka - príčiny a prevencia

Pomarančová pokožka, známejšia aj pod názvom celulitída, je predovšetkým dôsledkom nesprávneho životného štýlu. Nie je to nič viac, než nahromadený tuk pod kožou, ktorý tlačí na spojivové tkanivá - tie nátlakom zoslabnú, stratia svoju pružnosť, tuk sa dostáva k povrchu a vytvára tak ... celý článok

Pomarančová pokožka - príčiny a prevencia
28.01.2016 - 19:25

Ako nahradiť biely cukor pri pečení

Cukor pri pečení zohráva rôzne dôležité úlohy. Pečivu dodáva vlhkosť, krehkosť, zodpovedá za jeho štruktúru, predlžuje jeho trvanlivosť, pri vyššej teplote karamelizuje a predovšetkým dodáva sladkú chuť. Z týchto dôvodov nie je možné cukor len tak nahradiť iným sladidlom. Či už ste sa ... celý článok

Ako nahradiť biely cukor pri pečení
21.01.2016 - 06:29

Zabudnite na diéty, ak chcete byť štíhli a zdraví

K najnovším trendom 21. storočia patria neodmysliteľne rôzne typy diétneho stravovania. Určite poznáte známu ,,Dukanovu diétu“, ,,Atkinsonovu diétu“, mrkvové, vodové, bielkovinové, rôzne radikálne diéty známych celebrít a podobne. Takmer všetky sú ale postavené na tom istom princípe. ... celý článok

Zabudnite na diéty, ak chcete byť štíhli a zdraví
14.01.2016 - 19:23

Príroda v pleťovej kozmetike

Pokožka tváre je veľmi jemná a plynutím času sa na jej povrchu vytvárajú nevzhľadné vrásky a jemné linky, ktorým sa každá z nás pokúša predísť rôznymi spôsobmi, nech to stojí čo to stojí. Iróniou ale je, že mnoho dnešných komerčných produktov sa s hrdosťou označujú ako tie, ktoré ... celý článok

Príroda v pleťovej kozmetike
07.01.2016 - 17:43

Užitočné informácie pri intolerancii laktózy

Mlieko a iné mliečne výrobky obsahujú cukor nazývaný laktóza. Za normálnych okolností ju telo štiepi pomocou laktázy, enzýmu, ktorý sa nachádza v tenkom čreve. Intolerancia laktózy je vlastne znížená schopnosť tráviť tieto cukry, práve kvôli nedostatočnému zastúpeniu spomínaných ... celý článok

Užitočné informácie pri intolerancii laktózy

Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobry den, chcela by som Vam velmi podakovat za rychle odoslanie zasielky Dnes som obdrzala balik a som spokojna. Dakujem a prajem vela spokonych zakaznikov“

Ludmila