Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia100% zelený čaj Matcha v gastro balení ideálnom na každodenné pitie.
100% zelený čaj Matcha v plechovej dóze, bohatý na antioxidanty a živiny.
Za studena lisovaný olej zo semien čiernej rasce (Nigella sativa).
Za studena lisovaný olej zo semien kvetov Boráku lekárskeho.
Za studena lisovaný olej z jadier cédrových orieškov (Pinus sibirica).
Metlička na vytvorenie bohatej peny v japonskom obradnom čaji Matcha.
Jedinečný macerát z cvikly na podporu vášho zdravia!
Dezert Brownie Ball RAW tvorí kombinácia datlí, vlašských orechov a kakaa.
Za studena lisovaný slnečnicový olej spolu s aromatickým feniklom.
Bio olej s neuveriteľným obsahom aminokyselín, vitamínov a karoténov.
Za studena lisovaný 100% grapefruitový olej v BIO kvalite.
Lipový alebo pohánkový med z ekologicky čistých lesov a lúk Jeseníkov.
Je neodmysliteľnou súčasťou kuchyne každého milovníka čokolády.
Lahodná, chrumkavá pochúťka vyrobená z organicky dehydrovanej kokosovej dužiny.
Na slnku usušená, kokosová dužina nakrájaná na tenké a chrumkavé prúžky.
Vynikajúci zdroj nenasýtených mastných omega-3 kyselín a lignanov.
Slovenský med priamo od včelára z pohorí Malých Karpát.
Minerálna bomba do každej nátierky, či polievky - Nori, Wakame.
Ľanová a konopná múka je cenný prírastok do každého jedálnička. Bez lepku.
Za studena lisovaný olej z čierneho sezamu v BIO kvalite.
Organický olej lisovaný za studena zo semien granátového jablka.
Za studena lisovaný olej z hroznových jadier (Vitis vinifera) v BIO kvalite.
Organický olej lisovaný za studena z jadier lieskových orieškov.
Olej lisovaný za studena z jadier červeného melóna (Citrullus lanatus).
Za studena lisovaný olej z klíčkov pšenice (Triticum vulgare).
za studena lisovaný olej z vlašských orechov (Juglans regia) v BIO kvalite.
Ovocie v raw čokoláde BIO je z nepraženého kakaa a kvalitného ovocia.
za studena lisovaný olej zo semien rastliny Perilla (Perilla frutescens).
Kakaový prášok z nepražených kakaových bôbov a so zníženým obsahom tuku.
Muscovado je nerafinovaný a najviac surový zo všetkých druhov trstinového cukru!
Proteínová zmes zložená z tekvicových, konopných a z Chia semienok.
Vynikajúci, ľahko stráviteľný, zdroj rastlinných bielkovín v BIO a RAW kvalite.
Zo surových tekvicových semienok sušených pri nízkych teplotách.
Za studena lisovaný olej zo semien Pupalky dvojročnej (Oenothera biennis).
Organický, za studena lisovaný olej z mäsitej dužiny plodov Rakytníka rešetliakového.
Je vynikajúcim zdrojom beta-glukánov a triterpénov (kyselina ganoderová)
100% organické, RAW tyčinky plné bielkovín, potrebnej energie a lahodnej chuti.
Veľmi všestranný olej vhodný k priprave jedál i k zmierneniu bolesti svalov.
Unikátny panenský olej získavaný z ryžových otrúb s neutrálnou chuťou.
Za studena lisovaný 100% saflorový olej (požlt farbiarsky).
Za studena lisovaný slnečnicový olej spolu s aromatickou šalviou.
Fialové plody sú sladkou a aromatickou pochúťkou, plnou prírodnej vlákniny.
Sušené hrozienka s mäsitou a šťavnatou textúrou bez obsahu semienok.
Unikátna zmes rastlinných proteínov: ryžového, hrachového a konopného.
Jej pravidelné žuvanie dezinfikuje ústa, pôsobí priaznivo na celý tráviaci trakt.
Vynikajúci zdroj živín, vrátane železa, vápnika, vitamínu C, bielkovín.
Občerstvenie, ktoré je nabité sladkou vôňou a návykovou chuťou.
Semienka tekvice z ekologického poľnohospodárstva v RAW kvalite.
Za studena lisovaný olej v BIO kvalite zo semien tekvice oranžovej.
Výživné zloženie spolu s hodnotnou vlákninou bezpečne zasýti na dlhší čas.
Pomáha posilniť imunitný systém a zvýšiť prirodzenú odolnosť organizmu.
Za studena lisovaný olej zo semien zeleru (Apium graveolens).
Pojem „Raw food“ môžeme vysvetliť ako tepelne neupravené a nespracované potraviny. Často pochádzajú z ekologického hospodárstva alebo sú pôvodom z divo rastúcich rastlín. V súčasnosti sa vytvoril druh presvedčenia životného štýlu, v ktorom sa ľudia stravujú len prostredníctvom tzv. živej stravy. Na výber potravín sa kladie vysoký dôraz. Väčšinou sa do jedálnička zaraďujú surové ovocie, surová zelenina, orechy, semená, vajcia, ryby, mäso a nepasterizované nehomogenizované mliečne produkty, tiež nepasterizované zeleninové a mliečne fermentované výrobky. Všeobecne sú to potraviny, ktorých tepelná úprava nepresiahne obvykle 40 °C.
Surové potraviny ako súčasť diét sa prvý krát použili vo Švajčiarsku lekárom, ktorý sa preslávil vytvorením müsli. Potom ako sa presvedčil o pozitívach, začal sa venovať štúdiu nespracovaných surovín a ich vplyvu na ľudské zdravie. Neskôr si otvoril ústav, kde sa venoval podávaniu potravy založenej len na nespracovaných potravinách a zdravom pohybe v prírode. Skoro o 50 rokov neskôr vyšli publikácie, v ktorých sa odporúčalo na zachovanie dobrého stavu ľudského organizmu, predchádzanie rôznych problémov a spomaleniu účinkov starnutia, konzumovať až 75% nespracovaných surovín a štiav. V minulosti boli tieto potraviny skôr súčasťou rôznych stravovacích smerov, ako napríklad vegetariánstva alebo vegánstva. V bežných domácnostiach sa objavovali len ojedinele. Samozrejme sa nepočítajú zeleninové a ovocné šaláty k hlavným jedlám a pod.
Existuje niekoľko pohľadov na surové a spracované potraviny. Názory o ich bezpečnosti alebo dobrej prijateľnosti telom sa v rôznych smeroch rozchádzajú. Ako je známe, surové jedlo si zachováva prirodzené enzýmy, ktoré sú prospešné z hľadiska podpory trávenia zložitých zlúčenín obsiahnutých v prijímanom pokrme. Väčšinou sa ničia pri teplotách okolo 40-49 °C, čo má za následok značné znižovanie zastúpenia vo varených potravinách. Väčšina tepelne neupravených a fermentovaných produktov obsahujú mikroorganizmy prospešné pre udržanie dobrého stavu črevného systému. Vytvárajú prirodzenú mikroflóru, bránia rozvoju nežiaducich mikroorganizmov, pomáhajú pri tráviacich pochodoch, vylučovaní stolice a tiež podporujú imunitný systém človeka. Väčšina živej stravy má vyššie nutričné hodnoty ako po tepelnej úprave. Bohužiaľ mnohé vyrábané potraviny sa pripravujú s prídavkom umelých konzervantov, prísad, farbív a aróm. Tepelnou úpravou pri vyšších teplotách môže dôjsť k zmene konfigurácie mastných kyselín, ktoré nemajú veľký význam v organizme, práve naopak. Čerstvé ovocie a zelenina sa môžu pochváliť prirodzeným obsahom antioxidačných látok. Antioxidanty pomáhajú v boji proti nežiaducim voľným radikálom, podporujú organizmus v ochrane proti oxidačným stresom a starnutiu buniek. Niektoré spôsoby tepelnej úpravy dokonca vedú k tvorbe zlúčenín, ktoré nemajú význam v ľudskej výžive a môžu pôsobiť negatívne. Tiež sa môže znižovať stráviteľnosť niektorých druhov potravín.
„Veľmi pekne ďakujem za Vaše kvalitné služby,a veľmi sa teším na Vašú medicínku pretože ten môj prekyslený organizmus mi robí veľké problémy a taktiež ma veľmi obmedzuje v pohybe.“