Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia100% zelený čaj Matcha v gastro balení ideálnom na každodenné pitie.
100% zelený čaj Matcha v plechovej dóze, bohatý na antioxidanty a živiny.
Za studena lisovaný olej zo semien čiernej rasce (Nigella sativa).
Za studena lisovaný olej zo semien kvetov Boráku lekárskeho.
Za studena lisovaný olej z jadier cédrových orieškov (Pinus sibirica).
Metlička na vytvorenie bohatej peny v japonskom obradnom čaji Matcha.
Jedinečný macerát z cvikly na podporu vášho zdravia!
Dezert Brownie Ball RAW tvorí kombinácia datlí, vlašských orechov a kakaa.
Za studena lisovaný slnečnicový olej spolu s aromatickým feniklom.
Bio olej s neuveriteľným obsahom aminokyselín, vitamínov a karoténov.
Za studena lisovaný 100% grapefruitový olej v BIO kvalite.
Lipový alebo pohánkový med z ekologicky čistých lesov a lúk Jeseníkov.
Je neodmysliteľnou súčasťou kuchyne každého milovníka čokolády.
Lahodná, chrumkavá pochúťka vyrobená z organicky dehydrovanej kokosovej dužiny.
Na slnku usušená, kokosová dužina nakrájaná na tenké a chrumkavé prúžky.
Vynikajúci zdroj nenasýtených mastných omega-3 kyselín a lignanov.
Slovenský med priamo od včelára z pohorí Malých Karpát.
Minerálna bomba do každej nátierky, či polievky - Nori, Wakame.
Ľanová a konopná múka je cenný prírastok do každého jedálnička. Bez lepku.
Za studena lisovaný olej z čierneho sezamu v BIO kvalite.
Organický olej lisovaný za studena zo semien granátového jablka.
Za studena lisovaný olej z hroznových jadier (Vitis vinifera) v BIO kvalite.
Organický olej lisovaný za studena z jadier lieskových orieškov.
Olej lisovaný za studena z jadier červeného melóna (Citrullus lanatus).
Za studena lisovaný olej z klíčkov pšenice (Triticum vulgare).
za studena lisovaný olej z vlašských orechov (Juglans regia) v BIO kvalite.
Ovocie v raw čokoláde BIO je z nepraženého kakaa a kvalitného ovocia.
za studena lisovaný olej zo semien rastliny Perilla (Perilla frutescens).
Kakaový prášok z nepražených kakaových bôbov a so zníženým obsahom tuku.
Muscovado je nerafinovaný a najviac surový zo všetkých druhov trstinového cukru!
Proteínová zmes zložená z tekvicových, konopných a z Chia semienok.
Vynikajúci, ľahko stráviteľný, zdroj rastlinných bielkovín v BIO a RAW kvalite.
Zo surových tekvicových semienok sušených pri nízkych teplotách.
Za studena lisovaný olej zo semien Pupalky dvojročnej (Oenothera biennis).
Organický, za studena lisovaný olej z mäsitej dužiny plodov Rakytníka rešetliakového.
Je vynikajúcim zdrojom beta-glukánov a triterpénov (kyselina ganoderová)
100% organické, RAW tyčinky plné bielkovín, potrebnej energie a lahodnej chuti.
Veľmi všestranný olej vhodný k priprave jedál i k zmierneniu bolesti svalov.
Unikátny panenský olej získavaný z ryžových otrúb s neutrálnou chuťou.
Za studena lisovaný 100% saflorový olej (požlt farbiarsky).
Za studena lisovaný slnečnicový olej spolu s aromatickou šalviou.
Fialové plody sú sladkou a aromatickou pochúťkou, plnou prírodnej vlákniny.
Sušené hrozienka s mäsitou a šťavnatou textúrou bez obsahu semienok.
Unikátna zmes rastlinných proteínov: ryžového, hrachového a konopného.
Jej pravidelné žuvanie dezinfikuje ústa, pôsobí priaznivo na celý tráviaci trakt.
Vynikajúci zdroj živín, vrátane železa, vápnika, vitamínu C, bielkovín.
Občerstvenie, ktoré je nabité sladkou vôňou a návykovou chuťou.
Semienka tekvice z ekologického poľnohospodárstva v RAW kvalite.
Za studena lisovaný olej v BIO kvalite zo semien tekvice oranžovej.
Výživné zloženie spolu s hodnotnou vlákninou bezpečne zasýti na dlhší čas.
Pomáha posilniť imunitný systém a zvýšiť prirodzenú odolnosť organizmu.
Za studena lisovaný olej zo semien zeleru (Apium graveolens).
Pojem „Raw food“ môžeme vysvetliť ako tepelne neupravené a nespracované potraviny. Často pochádzajú z ekologického hospodárstva alebo sú pôvodom z divo rastúcich rastlín. V súčasnosti sa vytvoril druh presvedčenia životného štýlu, v ktorom sa ľudia stravujú len prostredníctvom tzv. živej stravy. Na výber potravín sa kladie vysoký dôraz. Väčšinou sa do jedálnička zaraďujú surové ovocie, surová zelenina, orechy, semená, vajcia, ryby, mäso a nepasterizované nehomogenizované mliečne produkty, tiež nepasterizované zeleninové a mliečne fermentované výrobky. Všeobecne sú to potraviny, ktorých tepelná úprava nepresiahne obvykle 40 °C.
Surové potraviny ako súčasť diét sa prvý krát použili vo Švajčiarsku lekárom, ktorý sa preslávil vytvorením müsli. Potom ako sa presvedčil o pozitívach, začal sa venovať štúdiu nespracovaných surovín a ich vplyvu na ľudské zdravie. Neskôr si otvoril ústav, kde sa venoval podávaniu potravy založenej len na nespracovaných potravinách a zdravom pohybe v prírode. Skoro o 50 rokov neskôr vyšli publikácie, v ktorých sa odporúčalo na zachovanie dobrého stavu ľudského organizmu, predchádzanie rôznych problémov a spomaleniu účinkov starnutia, konzumovať až 75% nespracovaných surovín a štiav. V minulosti boli tieto potraviny skôr súčasťou rôznych stravovacích smerov, ako napríklad vegetariánstva alebo vegánstva. V bežných domácnostiach sa objavovali len ojedinele. Samozrejme sa nepočítajú zeleninové a ovocné šaláty k hlavným jedlám a pod.
Existuje niekoľko pohľadov na surové a spracované potraviny. Názory o ich bezpečnosti alebo dobrej prijateľnosti telom sa v rôznych smeroch rozchádzajú. Ako je známe, surové jedlo si zachováva prirodzené enzýmy, ktoré sú prospešné z hľadiska podpory trávenia zložitých zlúčenín obsiahnutých v prijímanom pokrme. Väčšinou sa ničia pri teplotách okolo 40-49 °C, čo má za následok značné znižovanie zastúpenia vo varených potravinách. Väčšina tepelne neupravených a fermentovaných produktov obsahujú mikroorganizmy prospešné pre udržanie dobrého stavu črevného systému. Vytvárajú prirodzenú mikroflóru, bránia rozvoju nežiaducich mikroorganizmov, pomáhajú pri tráviacich pochodoch, vylučovaní stolice a tiež podporujú imunitný systém človeka. Väčšina živej stravy má vyššie nutričné hodnoty ako po tepelnej úprave. Bohužiaľ mnohé vyrábané potraviny sa pripravujú s prídavkom umelých konzervantov, prísad, farbív a aróm. Tepelnou úpravou pri vyšších teplotách môže dôjsť k zmene konfigurácie mastných kyselín, ktoré nemajú veľký význam v organizme, práve naopak. Čerstvé ovocie a zelenina sa môžu pochváliť prirodzeným obsahom antioxidačných látok. Antioxidanty pomáhajú v boji proti nežiaducim voľným radikálom, podporujú organizmus v ochrane proti oxidačným stresom a starnutiu buniek. Niektoré spôsoby tepelnej úpravy dokonca vedú k tvorbe zlúčenín, ktoré nemajú význam v ľudskej výžive a môžu pôsobiť negatívne. Tiež sa môže znižovať stráviteľnosť niektorých druhov potravín.