Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaJe ideálnym zahusťovadlom, emulgátorom a stabilizátorom.
Aromatická a pikantná zmes korenia na ochutenie pokrmov gruzínskej a arménskej kuchyne.
Špagety ochutené s jedinečnou zmesou korenia vám prinesú úplne iný pohľad.
Obohacuje jedlá výraznou chuťou pikantnej cesnakovej zmesi.
Sušený mangový prášok vyniká medovou vôňou a kyslou citrusovou chuťou.
Zmes korenia na americké zemiaky pozostáva z cesnaku, pálivej papriky a kurkumy.
Silné a aromatické - jedna z najzaujímavejších a nezabudnuteľných aróm.
Krémová verzia organického balzamikového octu na dotvorenie chutí a vône.
Vavrín je obľúbený predovšetkým ako korenisté korenie s citrusovým nádychom.
Lahodnú zmes tvorí kombinácia bazalky, mletého cesnaku a zázvoru
Skvelo sa hodí do originálnych talianskych studených pokrmov.
Zeleninový vývar bez kvasnicového extraktu a dochucovadiel.
Z jedného balenia pripravíte vývar, alebo ochutíte váš obľúbený pokrmy.
Pridaním jedinečného korenia vzniká z bulguru lahodné jedlo s exotickým tónom.
Univerzálne bylinkové soli na všestranné využitie v teplej alebo studenej kuchyni.
Originálnu zmes tvoria najlepšie bylinky a korenia pre dobré bylinkové maslo.
Bylinkový steak predstavuje zmes korenia určenú na prípravu steakov.
Čarodejnica vykúzli jedinečné chute pri grilovaní alebo pečení mäsa a zeleniny.
Tento druh škorice sa označuje aj ako skutočná, či pravá škorica.
Zmes je výnimočná tým, že uvoľní telo príjemnou vôňou a úžasnou chuťou.
Chilli Con Carne predstavuje mexické jedlo obsahujúce chilli.
Chlebové korenie sa pridáva do domácich zmesí určených na pečenie chleba.
Skvelý doplnk ku každému grilovanému alebo pečenému mäsu.
Špeciálny typ Indickej minerálnej soli KALA NAMAK využívanej ako korenie.
Chemicky neošetrené citróny z kontrolovaného eko poľnohospodárstva.
Citrónová kôra ponúka osviežujúcu arómu a citrusovú príchuť.
Citrónová kôra je vyrobená šetrným usušením nastrúhanej kôry citrónov.
Výborne dochucuje všetky druhy rýb a morských jedál.
Má obdobné použitie strúhanej citrónovej kôry ako prísada na varenie a pečenie.
Vynikne na tanieri v kombinácii s čokoládovými a bielymi dobrotami.
Čokoládové kúsky sú skvelou voľbou pri pečení a príprave chutných delikatés.
BIO čokoládový posyp zo 100% čistého organického kakaa.
Korenie na všetky druhy grilovaných pokrmov, strukovín, zapečených cestovín.
Používa sa na marinovanie, grilovanie, opekanie či pečenie rôznych pokrmov.
Čubrica (Balkánska saturejka) je tradičnou zmesou Balkánskeho korenia.
Cukor je výborný pomocník pri pečení koláčov, dezertov alebo palaciniek.
Zmes korenia vhodnú na prípravu známeho indického čaju.
Mletá zmes korenia, ktorá dodá vaším jedlám jedinečnú, pikantnú chuť.
Správny pomer korenín a aromatických bylín vytvára harmóniu a lahodnosť.
Vyrobený z čerstvých talianskych feferóniek dozretých prirodzene na slnku.
Koreniace zmesi bez obsahu glutamanu sodného, s jemnou príjemnou arómou.
Prírodné zahusťovadlo, ktoré s obľubou využívajú ľudia s bezlepkovou diétou.
Dodáva gulášom charakteristickú korenistú chuť a výraznú farbu.
BIO cereálne guličky vyprážané na organickom slnečnicovom oleji.
Guličky do polievky sú pomocníkom pre chrumkavé a jemné obohatenie chuti.
Lahodná horčica s bohatou chuťou doplnená o bylinky a koreniny.
Príjemne pikantná chuť horčičných semienok je vítaná vo všetkých kuchyniach.
Dodávajú jedlu pikantnú, aromatickú, rustikálnu chuť a vôňu, ktorá je jedinečná.
Koreninový prípravok je určený na prípravu hovädzieho mäsa.
Ideálne zvýrazňuje chuť pečenej morky, hydinových rolád alebo králičieho mäsa.
Čoraz častejšie sa využíva ako zdravšia varianta zahusťovadiel.
Je výsledkom skvasenia čerstvo vylisovaného muštu demeter jabĺk.
Zmes korenia dodáva mäsu príjemnú arómu a nezameniteľnú chuť.
Používa sa hlavne na výrobu sójových syrov tofu.
Skvelo dokážu obohatiť, zvýrazniť a oživiť chuť množstva jedál a delikatés.
Sušené semená z jedlých kvetov Kapucínky väčšej (známa aj ako záhradná či indická žerucha).
Má schopnosť pokrm dokonale zafarbiť a ochutiť lahodným nádychom.
Indická aromatická zmes rôznych korení, ktorej použitie je naozaj univerzálne.
Plná chuť paradajok, ochutená špeciálnou zmesou korenia a prírodným trstinovým cukrom.
Korenie na fazule ponúka príjemnú kombináciu rôznych korení.
Zmes obsahuje čisto prírodné suroviny vhodné do talianskej kuchyne.
Pomôže vykúzliť zaujímavú a exotickú chuť tradičných, čínskych mäsových pokrmov.
Ideálna k príprave orientálnej kuchyne a rôznych exotických pokrmov.
Korenie štyroch farieb je kombináciou čierneho, bieleho, zeleného a červeného korenia.
Koreninová zmes obsahuje majoránku, cesnak, rascu a korenie.
Dodáva bravčovej krkovičke typickú korenistú chuť s ostrým nádychom.
Jemný kukuričný škrob je pomocníkom pri varení i pečení lahodných pokrmov.
Využitie nájde pri varení, pečení aj ako zahusťovadlo polievok či omáčky.
Príprava chrumkavých kuracích krídelok si vyžaduje špeciálnu prípravu.
Je vhodná na prípravu tradičných jedál ako je kuskus alebo bulgur.
Výborne nahradí klasický kypriaci prášok pri príprave bezlepkového pečiva.
Aj ako dochucovací prostriedok jedál a nealkoholických nápojov.
Tajomstvo lahodných zaváranín spočíva v zmesi na zaváranie uhoriek.
Dodáva maďarskému gulášu typickú korenistú chuť a výraznú farbu.
Zmes korenia je výbornou voľbou pre zvýraznenie chuti morčacieho mäsa.
Muškátový orech sa pre svoju výraznú vôňu používa v menších dávkach.
Patrí k najcennejším koreninám. Sladko-pikantná chuť, s jemnými tónmi klinčekov.
Silne aromatická zmes korenín je vhodná na prípravu nakladaného mäsa.
Ručne zbieraná známa francúzska soľ vysokým obsahu minerálnych látok.
Na prípravu neodolateľne dobrej marinády, obohatí domáce majonézy a omáčky.
Zmes korenia vhodnú predovšetkým do zeleninových orientálnych pokrmov.
Mierne pikantná zmes korenia s kurkumou, šalviou, paprikou, cesnakom a cibuľou.
Jedlám dodávajú úžasnú sladkú chuť a majú výborné antioxidačné účinky.
Využíva sa nielen v kulinárstve, ale aj ako bylina na podporu zdravia.
Tuhá pálivá pasta je ideálna na prípravu tradičných kari pokrmov.
Zmes korenia je výborným ochucovadlom pečeného kurčaťa.
Mäsu dodáva jemne pikantný podtón so sladkým nádychom.
Príjemnou arómou navodzuje vianočnú atmosféru a dobrú náladu.
Jedlám prináša vôňu škorice, muškátového orecha a klinčekov.
Piri piri skvelo dokresľuje chuť marinád, rôzne druhy omáčok či cestoviny.
Indické korenie, ktoré je neoddeliteľnou zložkou karí a mango chutney (čatní).
Bezmäsité fašírky z pohanky sú skvelou náhradou mäsa.
Lahodná voda z kvetov pomarančovníka obľúbená najmä v indickej kuchyni.
Prenikavá aróma, ktorá dodá vašim pokrmom to pravé čaro Stredomoria.
Lahodná symfónia vône a chutí sa hodí k mäsu, rybám, šalátom alebo omáčkam.
Koreniaca zmes vhodná na grilovanie a zapekanie zeleniny.
Prináša ideálnu kombináciu korenín vhodnú na akúkoľvek prípravu roštenky.
Ocot z organicky pestovanej a fermentovanej ryže za použitia kvasníc Koji
Exotické korenie, ktoré môže pridať nový rozmer nielen slaným ale aj sladkým pokrmom.,
Používa sa do mnohých druhov mletého mäsa, zeleninových fašírok, pečeňových knedlíkov.
Tradičná japonská fermentovaná omáčka zo sójových bôbov, praženej pšenice a vody.
Prirodzene fermentovaná, bezlepková (tradične varená) sójová omáčka.
Predstavuje skvelú diétnu náhradu tradičnej soli.
Jemná zmes korenia vhodná na dusenie mäsa, do omáčok a polievok.
Zmes korenia je vyváženým spojením čierneho korenia, rímskej rasce a rozmarínu.
Pasta stvorená pre ozajstných gurmánov a milovníkov exotických špecialít.
Jedlám ponúka koriandrovú arómu s nádychom cesnaku a zázvoru.
Ku grilovanému mäsu, zelenine, rybám alebo k príprave rôznych dresingov.
Výborne dochutí grilované, restované či pečené pokrmy na ázijský spôsob.
Pripravte si lahodne teplý nápoj vhodný na dlhé, chladné večere.
Lahodná zmes spája tie najlepšie koreniny na vyprážanie ryže.
Zamilujte si zapekaný baklažán s typickou zmesou korenia.
Zápražka sa postará o výdatné a poctivé domáce polievky, omáčky aj guláše.
Má silnú arómu a štipľavú chuť. V Indickej kuchyni je toto korenie kľúčovým prvkom.
Želatína biela BIO je vhodná na varenie a pečenie nasladko i naslano.
Má široké uplatnenie pri príprave sladkých i slaných jedál.
Všetky bujóny sú zložené z tých najkvalitnejších surovín a sú plné zeleniny.
Jedlám ako sú polievky, omáčky alebo marinády, dodáva úžasnú nezameniteľnú chuť.
Jednoduchý a rýchly spôsob, ako pridať chuť a textúru pokrmom.
Zmesi korenia na prípravu tradičného Indického čaju Dátá masala a Tea masala.
Koreniny predstavujú sušené semená, plody, korene, kôru alebo iné rastlinné časti, ktoré sa hlavne používajú pre ich aromatické, chuťové, farbiace a konzervačné účinky. Mnohé látky majú antimikrobiálne vlastnosti. Bežne je používané v teplých klimatických pásmach. Okrem stimulačných účinkoch majú využitie pri náboženských rituáloch, pri výrobe kozmetiky a parfumov. Vzhľadom k tomu, že skoro každé má sklon k silnej chuti, je používané v malých množstvách do potravín. Môže v menšej miere prispieť k výživovej hodnote pokrmov. Významná je aj antioxidačná aktivita, ktorú majú na svedomí najmä fenolové zlúčeniny. Najčastejšie však obsahujú látky, ktoré majú povzbudivé účinky na tráviaci trakt, pomáhajú zvyšovať tráviace pochody a zlepšovať celkové trávenie. Soľ je minerálna látka, ktorá v chemickom ponímaní je chlorid sodný. V prirodzenej kryštalickej forme je známa vo forme kameňov. Obrovské ložiská sa nachádzajú v oceánoch a moriach. Je nevyhnutná pre život. Používa sa pri varení a je pridávaná do potravín, pretože je zdrojom slanej chuti. Obe spomínané komodity patria medzi známe ochucovadlá. Ich využite sa datuje už v obdobiach pred naším letopočtom.
Obchod s korením sa vyvíjal v južnej Ázií a na Strednom východe už okolo roku 2000 pred našim letopočtom a to najmä so škoricou. Vo východnej Ázií sa obchodovalo s bylinkami a inými koreniacimi látkami. Egypťania využívali byliny k balzamovaniu a ich dopyt po exotických bylinách pomáhal stimulovať svetový obchod s touto komoditou. V mnohých krajinách bolo súčasťou mágie, ľudovej medicíny, náboženstva a tradícií. Dôkazom bol aj archeologický nález v oblasti minulej Mezopotámie. Našla sa časť spáleného strúčiku cesnaku v odkrytom dome na mieste, kde stále kuchyňa. Vykopávka pochádza približne z roku 1700 pred našim letopočtom. Už v šiestom storočí pred naším letopočtom bol do Európy privezený muškátový orech, ktorý pochádzal z ostrova v Južnej Ázii. Tieto prísady patrili medzi najžiadanejšie a najdrahšie produkty aj v stredoveku. Najbežnejšie bolo čierne korenie, škorica, rasca, muškátový orech, zázvor a klinčeky. Najexkluzívnejší bol šafrán, ktorý je aj dodnes. Posledných sto rokov je soľ využívaná na konzervovanie a umelé chladenie. Na konzervovanie, predovšetkým mäsa, sa chlorid sodný využíva už tisícky rokov. Bola súčasťou výmenného obchodu už v neolite. Približne od roku 2800 pred naším letopočtom začali solené ryby vyvážať Egypťania do rôznych krajín.
Väčšinou sa rozdeľujú podľa časti rastlín, z ktorých pochádzajú. Rozoznávame plody a semená, listy, korene, kvet, stonka a celá rastlina. Ďalej to môžu byť rôzne zmesi. Môžu byť k dispozícií v niekoľkých formách a to ako čerstvé, sušené, mleté, drvené alebo celé. Celé má najdlhšiu trvanlivosť. Chlorid sodný, ktorý sa využíva pri varení a na dochucovanie pokrmov, býva obohacovaný o jód. Býva súčasťou rôznych ochucovadiel a koreniacich zmesí.