Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaPre milovníkov talianskej kuchyne, sme si pripravili obľúbené jemné, krémové rizoto, ktoré si hravo pripravíte za cca 30 min. Tento chutný, zdravý a rýchly recept z exkluzívnej 100% arborio ryže z Talianska zasýti aj najväčších hľadošov. Guľaté perličkové zrnká, našej bio arborio ryže pri ... celý recept
Máme pre vás rýchlu pochúťku pre deti do školy či víkendovú sladkosť pre celú rodinu. Muffiny hádam pozná každý, tento rýchly a jednoduchý dezert zvládne ktokoľvek. S nami si môžete pripraviť neobyčajne muffiny s kinder buenom. Ako budeme postupovať 1. Ako prvé si do misky rozbijeme vajce, ... celý recept
Počuli ste už o proteínových špagetách z čiernej fazule? Ak nie, tak vám odporúčame náš nový recept, ktorý vám prinesie do vašej kuchyne niečo zdravé a nové. Stačí vám len pár surovín a hotová mňamka je za chvíľu na svete. Ako budeme postupovať 1. Nakrájame si cibuľu a cesnak, ... celý recept
Máte chuť na niečo rýchle, chutné a sladké. Máme pre vás jeden skvelý tip, ktorý uvítajú aj malí maškrtníci. Palacinky z banánovej múky si rýchlo zamilujete. Na prípravu vám stačí par surovín. Náš recept vám vykúzli 8 ks palaciniek a príprava bude trvať približne 35 min. Ak máte doma ... celý recept
Kto by len nemiloval keksíky s kúskami čokolády?! Dnes sme si pre vás pripravili jeden špeciálny recept, pretože tieto cookies obsahujú nezvyčajnú ingredienciu. Je ňou CBD olej z našej vlastnej výroby, ktorý patrí k vašim TOP produktom na našom e-shope. Má jemne orieškovú chuť, no hlavne má ... celý recept
S príchodom teplých dní prichádza aj chuť na niečo osviežujúce! Vyskúšajte jednoducho jednoduchý a skvelý dezert, akým je práve pannaccotta. Tento taliansky dezert si získal srdcia všetkých maškrtníkov. Dokonca aj tých, ktorí bežne neholdujú dezertom, pretože pannacotta nepatrí k presladeným ... celý recept
Ovsené kaše patria snáď k najobľúbenejším sladkým raňajkám. Sú zdravé, rýchle na prípravu a zasýtia na niekoľko hodín. Poznáme mnoho spôsobov na prípravu chutnej ovsenej kaše. Väčšina z nás si vločky zaleje vriacou vodou alebo si ju varí na sporáku s mliekom. Čo tak trochu zmeny? Dnes ... celý recept
Ste milovníkom zákuskov, no kvôli štíhlej línii si ich odopierate? Už nemusíte! Prinášame vám banánovú roládu nabitú bielkovinami! Cesto je „klasika“ na zamatovú roládu, ktorú určite poznáte z rôznych osláv. Krém však netvorí maslo vyšľahané s cukrom. Je nabitý bielkovinami a lahodnou ... celý recept
Každý z nás už vyskúšal kúsok neba v podobe mäkkučkého muffinu. Tento malý koláčik sa dá urobiť na mnoho spôsobov. A čo je najpodstatnejšie- presne podľa vašej chuti. Receptov na muffiny nájdeme naozaj mnoho. Ale len jeden recept je taký, ktorý je: z kvalitných surovín, hotový do polhodiny, ... celý recept
Kto by nemiloval voňavučké škoricové slimáky? Ak zacítite túto jedinečnú vôňu z pekárne, určite neodoláte. Alebo odoláte a urobíte si domáce? Veľakrát nás od pečenia kysnutých múčnikov odrádza práve zdĺhavá príprava. Nutrične to tiež nie je žiadna sláva. My máme pre vás riešenie! ... celý recept
Čo chrumká, to chutí! Máte radi zobkanie pri sledovaní filmu? Semienkové krekry sú zdravým a chrumkavým spoločníkom pri vašej domácej pohode. Navyše, ich príprava zaberie len pár minút a zvládne ich urobiť každý. Naozaj každý. Príprava vlastných krekrov oproti kupovaným má tú výhodu, že ... celý recept
Ste milovníkom voňavých, sladučkých waflí? Potom ste tu správne! Prichystali sme si pre vás recept na wafle bez výčitiek. Budete ich milovať! Ak sa pokúšate zhodiť nejaké to kilečko, budete ich milovať ešte viac! Stačia vám základné suroviny, ktoré doma určite máte. Príprava vám zaberie ... celý recept
Kto by už len nepoznal a aspoň raz neochutnal nadýchaný cheesecake? Ideálny dezert na každú príležitosť, ktorý je rýchly, jednoduchý a najmä, ktorý očarí každého. Základom je kvalitné mascarpone a sušienky s maslom, zvyšok je už len na vašej fantázii. Naša verzia so špaldovou múkou je ... celý recept
Jesenné počasie sa spája s obľúbenými nápojmi, ktoré zahrejú v čase nepriaznivého počasia. Nie je nad momenty v teple svojho domova strávené v spoločnosti obľúbeného čaju, kakaa či kávičky. K dokonalosti momentu chýba už len maškrta, ktorou si o trošku viac osladíte deň. Pre ešte sladšie ... celý recept
Proteíny pochádzajúce výlučne z rastlinnej stravy dodávajú človeku silu a zdravie. Chutné šaláty nemusia obsahovať iba kúsky kuracieho mäsa, ale práve naopak, po vyskúšaní tohto proteínového šalátu vhodného aj pre vegánov, už nikdy nepohrdnete rastlinnou stravou. Výhodou receptu je aj jeho ... celý recept
Predstavujeme vám recept vhodný pre diabetikov aj pre vegánov, po ktorom sa budete zalizovat ešte týždeň. Túto gulášovú polievku môžete navariť v hrnci ale aj v kotlíku. Nezabudnite však, že najdôležitejšie pravidlo pri varení gulášu je, že pomer zemiakov a cibule by mal byť vždy ... celý recept
Fazuľa je strukovina plná látok prospešných pre ľudský organizmus. U vegánov by mali strukoviny tvoriť veľkú časť jedálnička. Tento recept je vegánsky, plný výživných látok a vitamínov, no najmä je nesmierne chutný. Ako budeme postupovať 1. Fazuľu namočíme na 24 hodín do studenej ... celý recept
Všetci si pamätáme rizoto, ktoré podávali v školskej jedálni niekoľkokrát za rok a väčšina detí teda fanúšikom tohto pokrmu nebola. Tento recept bol inšpirovaný práve týmto obedom, ale ide o zdravšie, chutnejšie a vegánske prevedenie. Príprava je jednoduchá a jedlo Vás zasýti na celý deň. ... celý recept
Vegánstvo sa za posledné roky dostáva do popredia, viac sa o ňom rozpráva a stáva sa veľmi dôležitým bojovníkom s klimatickou krízou. Niekedy Vás však prepadne chuť na cestoviny s krémovou omáčkou. To nie je žiaden problém! Rastlinné smotany nájdete u nás na biocare a recept, ako pripraviť ... celý recept
Mexická kuchyňa je preslávená svojou pikantnou chuťou a delikátnym mäsom. V tomto recepte Vám ukážeme, že aj vegáni si dokážu pripraviť takúto pochúťku, ktorá je zároveň aj veľmi zdravá a výživná. Toto delikátne jedlo podávame s kuskusom, ktorý však môžeme nahradiť aj ryžou alebo inou ... celý recept
Máme pre vás skvelý tip na zdravú maškrtu! Zdravé cookies z pár surovín pripravíte jednoducho a rýchlo a zaručene vám budú chutiť. Z uvedenej dávky upečiete až 20 väčších sušienok. Snack je vhodný aj pre športovcov, alebo pre tých, ktorí si chcú dopriať sladkú, avšak zdravú pochúťku. ... celý recept
Prinášame vám recept pre milovníkov Ázie. Arašidová omáčka nepatrí k štandardným jedlám, avšak jej chuť vás naozaj očarí. Rezance s touto omáčkou sme doplnili o grilované kuracie prsia, ktoré je možné zameniť aj za tofu. Ak máte chuť na niečo nové a nezvyčajné, odporúčame vám ... celý recept
Objavili ste doma zabudnuté prezreté banány, ktoré už samotné nezjete? Máme pre vás skvelé riešenie, ako tieto zrelé banány ešte zužitkovať. Takéto banány sú vhodné na prípravu chutných muffinov. Do muffinov môžete pridať čokoládu, čerstvé alebo mrazené ovocie podľa vašich preferencií. ... celý recept
Po chladných mesiacoch prichádza jar! Vonku sa oteplieva a Vy už túžite po niečom osviežujúcom? Pripravili sme si pre Vás jednoduchý recept na chutný a rýchly šalát, ktorý si pripravíte do pár minút. Kuskus je kúzelný nielen v rýchlosti prípravy, ale aj v tom, že ho môžete pripraviť na tisíc ... celý recept
Vonku sa pomaličky prebúdza jarné počasie a s ním sa prebúdzajú aj svieže chute v pečení a varení. Ovocie je nielen zdravá, ale aj lahodná surovina do koláčov, ktorá sa dá využiť do nespočetného množstva chutných receptov. V našom najnovšom recepte sme s pomocou ovocia vykúzlili vynikajúce ... celý recept
Použiť lístkové cesto na pečenie je záruka chrumkavého a lahodného receptu, na ktorom si pochutí celá rodinka. Zvyknete tvoriť vo svojej kuchyni dobroty z lístkového cesta? Je bežne dostupné v obchodoch alebo si dokážete šikovne vytvoriť i jeho domácu verziu. Perfektne sa hodí na sladké, ale i ... celý recept
Pripravili sme pre Vás rýchly recept na skutočnú dobrotku, ktorý zvládnete pripraviť aj deň pred Vianocami. A keby len pripraviť, ale pokojne i zmaškrtiť. Máte radi medovo-orechové dezerty? V tom prípade sú marlenkové guličky rozplývajúce sa na jazyku tým dokonalým receptom práve do Vašej ... celý recept
Verte, či neverte, ale svoju obľúbené vianočné recepty si vždy dokážete vytvoriť aj v zdravšej verzii. Občas postačí vymeniť pár surovín, múku, či nahradiť cukor sladidlom a alternatíva vášho obľúbeného koláčika s nutrične vyváženejším obsahom sa môže začať piecť. Inak tomu nie je ... celý recept
Cítite to? Vianoce prichádzajú. Nie je nad čarovnú vôňu vianočného pečenia, ktorá sa vznáša každoročne našimi domácnosťami. A presne tak voňajú aj mäkkučké banánové cookies- ako prichádzajúce Vianoce. Recept na túto maškrtu je skutočne jednoduchý. Banánovú múku možno nahradiť ... celý recept
Kto by si bol pomyslel, aké maškrty dokáže vykúzliť (na prvý pohľad úplne obyčajná) datlová pasta? Tvoriť nepečené sladkosti s využitím datlovej pasty ako základnej suroviny je skutočná radosť, pretože výsledok vždy stojí za to. Datle sú bohaté nie len na obsah rôznych vitamínov, ale i ... celý recept
Vedeli ste, že z tekvice Hokkaido možno okrem polievky ukuchtiť aj lahodné koláče či sladké lievance? Hokkaido tekvica je do kuchyne skvelá pomocníčka, až je priam obdivuhodné koľko chutných využití má v receptoch na sladké a slané pokrmy. A čo by to predsa bola za jeseň bez tejto chutnej ... celý recept
Slivky patria k ovociu, ktoré sa nepochybne skoro každému spája s jesenným obdobím. Už je to niekoľko dní, odkedy sme privítali jeseň, a preto by bola veľká škoda nevyskúšať upiecť nejakú „jesennú“ maškrtu. Patríte medzi milovníkov dvojice- slivky a škorica? Ak ste odpovedali „áno“, ... celý recept
Počuli ste už o sladkej verzii chlebíka? Na prvé počutie to možno znie veru na počudovanie, avšak skutočne táto pochúťka existuje a teší sa čoraz väčšej obľube. Po vyskúšaní nášho receptu vám zaručujeme, že si získa nie len priazeň vašich chuťových buniek, ale stane sa pravidelne ... celý recept
Spojte šťavnaté ovocie s ovsenými vločkami a máte postarané o nutrične vyvážený dezert, ktorý si môžete vychutnať ako plnohodnotné raňajky alebo ako maškrtu ku ľadovej kávičke. Spojenie jabĺk, škorice a ovsených vločiek je nenahraditeľná kombinácia, ktorá v každom vyvolá spomienky na ... celý recept
Muffin plnený obľúbeným orieškovým maslom alebo čokoládou a jemný maslový krém s vôňou vanilky, znie to lákavo? Cupcake je sladký dezert, ktorému možno len ťažko odolať. A prečo odolávať, keď si ku kávičke môžete vychutnať túto výnimočnú pochúťku? Spísali sme pre Vás základný ... celý recept
Kto by si rád nepochutnal na vynikajúcom závine? Makový, orechový, jablkový...každý má svojho obľúbenca, na ktorého jeho chuťové bunky nedajú dopustiť. Môže to znieť neuveriteľne, ale zo špaldovej múky možno vykúzliť napríklad i naozaj lahodný závin! Presvedčte sa o tom aj Vy a ... celý recept
Hľadáte nový nápad na bezmäsité netradičné jedlo? Tento tip Vám zaručene zachutí, ak ste fanúšik sladkých zemiakov-batátov! V našom recepte sme naplnili pečený sladký zemiak skutočnými dobrotami, ktorých kombinácia s jedinečnou chuťou batáty prináša úplne nový kulinársky zážitok. Plnku ... celý recept
Máme pre Vás recept na obľúbený medovo-orechový dezert, ktorému podľahne nejeden maškrtník. Marlenkové rezy sa dajú pripraviť i doma, pričom milovaný koláčik nestratí na svojej jedinečnej chuti. Príprava vôbec nie je náročná a výsledná chuť spríjemní každé poobedné posedenie pri ... celý recept
Vedeli ste, že chia semienka v spojení s mliekom dokážu za pár hodín spoločne vytvoriť naozaj veľmi lahodný a netradičný pudingový dezert? Stačí tejto kombinácii dopriať dostatok času v chladničke a základ pre chia puding je hotový! Chia semienka sú bohaté na obsah vlákniny, ale i vitamínov zo ... celý recept
Poznáte chuť netradičného sójového výrobku tempehu? Táto vegánska alternatívna náhrada mäsa prináša vo svete bezmäsitých jedál úplne jedinečnú chuť, ktorá nie je podobná známemu tofu ani klasickým sójovým plátkom. Medzi výhody tempehu patrí okrem jeho výnimočnej chuti i jeho ... celý recept
Aj Vy milujete tradičné šúľance? Makové, orechové, škoricové...každému prídu na chuť s inou obľúbenou posýpkou. Mňáááám...a dnes tu máme recept práve na túto lahôdku, avšak pripravili sme si pre Vás poupravenú verziu receptu s využitím proteínu a tvarohu pre ešte väčší obsah ... celý recept
Nemaso je už mnohým známe. Rastlinná alternatíva mäsa sa snaží o náhradu živočíšnych zdrojov bielkovín a to zdravo, vyvážene a chutne. Rozhodli sme sa preto vyskúšať recept, v ktorom vymeníme tradičné kuracie mäsko za niečo nové a výnimočné. A povedzme si úprimne, kto by nemiloval rizoto? ... celý recept
1. Osmažte všetky ingrediencie spolu v oleji. NEMASO + 200ml vody, močit max 10-15 min a dobre precediť. Vložte do mixéra. Dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou. 2. Rozmixujte a nechajte vychladnúť. 3. Zmiešajte zlatý sirup, chilli omáčku a chilli vločky. 4. Zmäkčite ryžový papier v ... celý recept
Nie nadarmo ospevujeme našu novinku- NEMASO, pretože jej chuť i nutričný obsah si všetky naše chvály zaslúžia! Vyskúšajte to netradične, vyskúšajte to bez mäsa a striedmejšou cestou vďaka rastlinnej alternatíve mäsa od spoločnosti Nutrisco. Nemajte obavy o príjem bielkovín, pretože NEMASO ich ... celý recept
Objavte svet nových chutí a dajte zelenú ľahkosti a striedmosti. NEMASO - rastlinná alternatíva mäsa z dielne Nórskej spoločnosti Nutrisco ponúka skvelú a navyše ekologickú variantu na prípravu sýtych a výživných jedál. Nutrične komplexné NEMASO v podobe exturovaného koncentrátu zo strukovín je ... celý recept
Pripravujete recepty s použitím kokosového mlieka? Patrí medzi neobvyklé, avšak veľmi delikátne prísady do varenia. Použitie kokosového mlieka do sladkého alebo slaného jedla Vás príjemné prekvapí vďaka chuti, ktorú pokrmu dodá. Skúste dať kokosovému mlieku šancu a pripravte ľahko ... celý recept
Už máte napečené? Vianoce nás vtiahli do svojho čarovného diania a z každej strany už na nás pozerajú vianočné koláčiky a lákajú nás, nech im naše chuťové bunky podľahnú. Vyskúšajte náš rýchly receptík na nepečené guličky z pudingu, ktoré zaručene zachutia úúúúplne každému! ... celý recept
Viete, čo sa hovorí...., že vianočné kalórie sú tie, ktoré sa nepočítajú! Doprajte sebe i svojej rodinke vianočné maškrtenie plné chutných dobrôt. Vianoce sú predsa len raz v roku, tak nech stoja za to, no nie? Patrí sladké vínové pečivko medzi koláčiky, ktoré tradične každý rok ... celý recept
Všetci milujeme pizzu! Prečo? Pretože existuje tisíc kombinácií surovín, ktoré možno na pizzu použiť a každý si tak môže prísť na svoje. Vyskúšajte prípravu pizze, ktorej základ tvorí celozrnné cesto zo sypkej zmesi. Veľkou výhodou, ktorú ponúkajú zmesi na prípravu jedál od Amylon, je ... celý recept
Každý skvelý obed si zaslúži „sladkú bodku“ na záver, súhlasíte? Čo tak vyskúšať tú najsladšiu kokosovú bodku? Kokosový dezert podľa nášho receptu predstavuje dokonalé spojenie sviežeho tvarohu, čerstvého ovocia v kombinácií s jemným kokosovým pudingom, ktorý je dochutený tým ... celý recept
Koľko málo stačí ku krajšiemu dňu- stačí pripraviť jedlo, ktoré poteší naše chuťové bunky a dodá nášmu telu energiu. Hlavnou výhodou proteínových cestovín je ich bielkovinové zloženie a nízky obsah kalórií. Už ste ich vyskúšali? Táto náhrada klasických špagiet by si jednoznačne mala ... celý recept
Máte radi tuniaka? Okrem bohatého množstva bielkovín, ktoré tvoria základ príjmu potrebných makroživín, predstavuje tuniak pre náš vyvážený jedálniček i bohatý zdroj obsahujúci omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. Tuniak z konzervy častokrát nepredstavuje veľmi lákavý pokrm, avšak dá sa ... celý recept
Tekvica Hokkaido, ktorá sa na nás už čoraz častejšie usmieva v obchodoch, je jedným z poznávacích znakov, že nás opäť navštívila jeseň. Zohriať sa vynikajúcou krémovou polievkou jednoznačne patrí ku sychravým jesenným dňom a práve preto máme pre Vás tip na polievku z tekvice Hokkaido, ktorá ... celý recept
Ochutnali ste už sladkú pizzu z ovsených vločiek? Pizza na obed nemusí automaticky znamenať veľké množstvo kalórií. Stačí zapojiť našej kulinárskej kúsok fantázie, použiť obľúbené nutrične vyváženejšie suroviny v kombinácií s ovocím a zdravšia verzia pizze môže uzrieť svetlo našej ... celý recept
Získajte energiu do nového dňa vďaka výdatným proteínovým raňajkám. Neváhajte a vyskúšajte zmes na prípravu proteínových palaciniek, ktorú možno kombinovať s akýmikoľvek surovinami. Náš recept sme obohatili o pridané ovsené vločky, ktoré dodajú telu potrebnú vlákninu a kefír, ktorý ... celý recept
Vždy je ten správny čas na to, aby sme si trochu osladili život lahodným koláčikom a zamaškrtili si pri poobednej káve. Objavte skvelé zloženie a ešte lepšiu chuť kokosovej múky, ktorá tvorí základ nášho receptu na trošku zdravšiu bublaninu so šťavnatým ovocím. Pre recept sme vybrali ... celý recept
Poznáte vegetariánsku alternatívu mäsa Hash? Bielkoviny z mäska sú pre naše telo veľmi dôležité a výživné, avšak občas nie je na škodu pre naše trávenie, zaradiť do svojho jedálnička i bielkoviny rastlinného pôvodu. Hash je vyrobený zo slnečnicových semien a nahrádza živočíšne i ... celý recept
Máte radi cviklu? Po červenej repe sa každému síce slinky nezbierajú, avšak tento slaný recept na cuketové placky s kúskami červenej repy si po ich ochutnaní jednoznačne zamilujete a budete mať naň chuť i keď nie ste najväčším fanúšikom cvikle. Pripravte si ľahko stráviteľný obedík, ktorý ... celý recept
Znie to naozaj neuveriteľne, však? Pripraviť si vafle s použitím červenej fazule, ale áno, je to naozaj reálne a veeeľmi chutné. Na vafličky potrebujeme silikónovú formu, ktorá sa naplní cestom a dá do trúby. Namiesto formy na vafle možno použiť napríklad malú formu na banánový chlebík v tvare ... celý recept
Doprajte si sviežu smotanovú maškrtu s ovocím, ktorá je navyše plná bielkovín. Pri varení pudingu jednoducho pridáte proteínový prášok a poobedná svačinka ku káve, ktorá perfektne zasýti a uspokojí chuťové bunky, je na svete! Koláčik možno pripraviť vo vanilkovej verzii, čokoládovej, ale i ... celý recept
Prečo je takmer každý z nás milovníkom cestovín? Pretože si k nim môžeme pripraviť akúkoľvek omáčku podľa vlastnej kulinárskej fantázie a chute. V dnešnom recepte sme vyskúšali nahradiť mäso a experimentovali sme so sójovými plátkami, ktoré po uvarení a následnom opečení na oleji, dodajú ... celý recept
Aj bezmäsité jedlo môže zanechať v nás naozajstný kulinársky pôžitok. Paella je jednou z tradičných špecialít pripravovaných v Španielsku a vyčaruje vo Vašej kuchyni pravú atmosféru temperamentnej španielskej kuchyne. Je jednoduchá na prípravu z akejkoľvek ryže a obľúbenej grilovanej ... celý recept
Prenasleduje Vás neustále chuť na niečo sladké, ľahké a plné ovocia? Ďalej už nemusíte hľadať inšpiráciu na nepečenú maškrtu k poobednej kávičke, pretože náš recept na čučoriedkový koláč z kyslej smotany a piškótov túto trojkombináciu požiadavok hravo spĺňa. Výber ovocnej plnky je ... celý recept
Máte chuť na šťavnatú maškrtu, ale tradičné pečenie kysnutých koláčov už Vaše chuťové bunky omrzelo? Jabĺčka sa dajú využiť i nápaditejším spôsobom ako naplniť s nimi štrúdle. Máme pre Vás recept nenáročný na prípravu, ktorý svojou ľahkou a jemnou chuťou poteší nejedného ... celý recept
Sladké zemiaky - batáty sú bohatým zdrojom vlákniny, ktorá priaznivo vplýva na naše trávenie. Sú obľúbenou surovinou používanou v gastronómíi predovšetkým ako príloha k mäsitým pokrmom i k rybám. Batátový koláč možno dochutiť podľa vlastnej fantázie a chuti buď sladkými ingredienciami ... celý recept
Kuracie rizoto z jazmínovej ryže, ktoré možno navyše doplniť i vegetariánskych tofu si zamilujete vďaka jeho chuti, ale i nenáročnosti na prípravu a nutričnému zloženiu. Bielkoviny, sacharidy a lahodná zdravá zeleninka podľa výberu sú výdatnou voľbou pre Váš obed. Jemnú chuť ryže dotvorí ... celý recept
Sladké raňajky, ktoré si natoľko zamilujete, že nasledujúce ráno privstanete ešte skôr, aby ste pripravili porciu pre celú rodinku. Palacinky a lievance nemusia byť len lahodným obedom, možno si na nich pochutnať hneď na úvode dňa. Fantázíi sa medze nekladú a hotovú dobrotu si môžete vyzdobiť ... celý recept
Zdravá maškrta, ktorá spĺňa predstavy chutného dezertu ku poobednej kávičke? Proteínové muffiny, ktoré sú bohaté na obsah bielkovín, zasýtia na dlhšiu dobu a sú výdatnou alternatívou, keď máte chuť na niečo sladké s nižším obsahom kalóríi. Z uvedeného množstva surovín v kuchyni ... celý recept
Pesto je delikátnou surovinou, ktorá sa hodí ku všetkým typom cestovín. Je skvelou alternatívou, keď hľadáte typ na jednoduchý, časovo nenáročný pokrm, ktorý ulahodí chuťovým bunkám. Vďaka chuti bazalky, ktorá v peste vyniká si jeho používanie zamilujete a zaradíte ho medzi svoje používané ... celý recept
Ideálna predstava víkendového rána- kuchyňou sa vznáša vôňa horúcej kávy a čerstvého raňajkového pečiva. Žiadne pečivo z obchodov nechutí tak skvelo, ako to, ktoré si s láskou upečiete doma. Vyskúšajte recept na domáci chlebík a spravte celej svojej rodinke vysnívané víkendové ... celý recept
Banánové donutky sú skvelou alternatívou zdravej svačinky, ktorá nás zasýti a zaženie chuť na sladké. V recepte možno použiť proteínový prášok ľubovoľnej príchute, avšak ak ho nahradíte múkou navyše, či vločkami, nič nepokazíte. Suroviny môžu vytvoriť aj vynikajúce muffiny, je len na ... celý recept
Čokoládové košíčky plnené arašidovým maslom, obohatené o chrumkavé arašidové oriešky sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú inšpiráciu na nenáročný recept a milujú oriešky. Arašidové maslo možno slobodne nahradiť akýmkoľvek iným orieškovým maslom, košíčky sú vynikajúce ... celý recept
Príprava a pečenie vianočných dobrôt je neoddeliteľnou súčasťou Vianoc, ktorá k ním každoročne patrí. Každá gazdinka má svoje tradičné recepty, avšak v mnohých domácnostiach je obľubou skúšať i nové, neobvyklé tipy na vianočné pečenie. Vianočné medovníčky patria jednoznačne ku ... celý recept
Pripravte si rýchly a ľahký obedík v podobe cestovín a bezmäsitých ingrediencíi, ktoré odľahčia Vaše trávenie. Cícer je strukovina, ktorá si zaslúži svoje využitie v kuchyni. Je časovo nenáročný na svoju prípravu a svojou orieškovou chuťou spestrý celkovú chuť jedla. Na prípravu možno ... celý recept
Hokkaido - obľúbený druh tekvice možno využiť do rôznych slaných i sladkých jedál. Svojou výnimočnou chuťou a zdravotnými benefitmi prinesie do vašej zbierky receptov obľúbenú surovinu pre prípravu jedál. Hokkaido je navyše naozaj nízko kalorická bomba. Základom pre lievance z tekvice Hokkaido ... celý recept
Je bohatým zdrojom vlákniny, vitamínu C, bielkovín i betakaroténu. Znižuje riziko výskytu rakoviny, čistí krv a je pre telo skvelou zásobárňou kyseliny listovej, veľmi dôležitej pre tehotné ženy. To všetko a ďaleko viac ponúka brokolica. Pripravili sme si pre vás recept, ktorým jednoznačne ... celý recept
Múku preosejeme, zmiešame so sódou bikarbónou, pridáme zvyšné suroviny a všetko spolu dobre vymiešame. Na vrch cesta navrstvíme nastrúhané jabĺčka (bez vymačkania šťavy) a posypeme škoricovým cukrom. Dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180°C na cca 25-30 minút. Poznámka: Hrnček má objem ... celý recept
V hrnčeku teplého mlieka rozputíme tabletky stévie, pridáme ryžový sirup a dobre premiešame. Suroviny dáme do misky, pridáme mlieko so sladidlami a premiešame lyžicou. Pomocou PL naplníme mafinové papierové košíčky, ktorými sme vystlali silikónové. Pečenie 10 minút na 220°C a 10 minút na ... celý recept
Postup: Vajíčka oddelíme a najprv vymiešame žĺtka spolu s kokosovým cukrom do peny. Rozpustíme si čokoládu, postupne pridávame a šľaháme. Následne olej, vodu, potom múku zmiešame s PDP. Bielka vyšľaháme osobitne a zľahka vmiešame. Zvolenú formu vymažeme, vysypeme a pečieme pri teplote 180 ... celý recept
Postup: Najprv si na prepustenom masle (ghí) si do zlatista orestujeme na tenko nakrájaný pór. Potom zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme, pridáme mrkvu, petržlen zemiaky a štipku chilli. Zakryjeme a dusíme do mäkka. Keď je všetka zelenina mäkká rozmixujeme ponorným mixérom a podávame. Dobrú ... celý recept
Postup: Najprv vymiešame vajíčka s vanilkou a cukrom do peny, potom pridáme zvyšok surovín. Pečieme na menšom plechu, ktorý si vystelieme papierom na pečenie ( 180 ˚C – 20 minút). Zatiaľ si uvaríme puding z ryžového mlieka, vanilky, podľa chuti aj cukru a pudingového prášku. Necháme ... celý recept
Postup: Všetko okrem čučoriedok a džemu rozmixujeme na jednotnú hmotu. Postupne vrstvíme do papierových alebo silikónových košíčkov na muffiny. Do každého pridáme zopár čučoriedok a poprípade aj džem. Ja som zvolila vynikajúci džem z čiernej bazy. Pečieme pri teplote 180 ˚C – 15 -20 minút. ... celý recept
Postup: Všetky suroviny okrem cukru a škorice vymiešame do jednotnej masy. Nesmie byť príliš hustá, inak budú guličky tvrdé. Necháme chvíľku postáť a tvarujeme. Môžeme ale nemusíme naplniť. Ja som použila marcipán, vhodné by bolo aj nejaké ovocie (slivka, marhuľa,...). Každú guličku v dlani ... celý recept
Postup: Múku preosejeme do misky. V strede spravíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie, pridáme cukor a 250 ml vody. Misku zakryjeme celofánom a necháme cca 30 minút nakysnúť. Potom pridáme všetky zvyšné suroviny a cesto vymiesime rukami (cca 10 minút). Znova prikryjeme celofánom a necháme kysnúť. ... celý recept
Postup: Mäso si očistíme, naklepeme a okoreníme z oboch strán (soľ, čierne korenie, paprika). Naklepaným mäsom vystelieme formu na tzv. srnčí chrbát, ktorý si vopred vymažeme kokosovým olejom. Mäso musí z formy prevísať a zároveň zakrývať celé dno aj boky formy. Potrieme ho horčicou, ... celý recept
Postup: Cuketu si umyjeme a nakrájame na kolieska. Potom si pripravíme obaľovaciu zmes: kukuričné lupienky rozmixujeme na múku, pridáme koreniny a na jemno nastrúhaný syr. Zmes dôkladne premiešame. Cuketu potom obaľujeme klasicky v trojobale: múka, vajíčko a pripravená ... celý recept
Postup: Formu vymastíme kokosovým tukom, vystelieme plátkami slaniny. Na ,,obal“ v ktorom bude panenka zabalená vypracujeme cesto z chleba, vajec, soli, nastrúhané syra a petržlenovej vňate. Necháme odstáť v chladničke na cca 1 hodinu. Medzitým si pripravíme mäso. Panenku vcelku okoreníme (podľa ... celý recept
Postup: Vo woku si na kokosovom oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, potom pridáme ryžu a pražíme do sklovita. Ak je ryža aj cibuľa dostatočne upražená, pridáme kocky sušenej a údenej šunky a potom zalejeme čistou vodou. Pridáme soľ, korenie podľa chuti, špenát a na kocky nakrájané ... celý recept
Postup: Jednoducho všetko zmiešame. Sezamové semienka môžeme pred pridaním do receptu nasucho opražiť. Docielite tým lepšiu chuť. Soľ a korenie som už nepridávala, keďže UME ocot je slaný viac ako dosť. TIP! Balsamico možno nahradiť výborným limetkovým ochucovadlom v BIO kvalite. Obe varianty ... celý recept
Postup: Do múky zmiešanej so soľou pridáme kvások (cukor+droždie vo vlažnom mandľovom nápoji), mäkké Ghí a rukami premiešame. Miesime na doske, kým sa cesto nespojí (aj viac ako 15 minút). Nesmie sa trhať! Dosku odporúčam použiť silikónovú, aby sa cesto veľmi nelepilo. V žiadnom prípade už ... celý recept
Postup: Mäso si očistíme, narežeme a vyklepeme. Klasicky osolíme, okoreníme, obaľujeme v kukuričnej múke, potom vo vajíčkach do ktorých sme primiešali najemno nastrúhanú mrkvu a sušenú petržlenovú vňať. Nakoniec obaľujeme v kukuričných lupienkach, ktoré si predtým rozmrvíme na drobné ... celý recept
Postup: Všetky suroviny spracujeme rukou. Tvarujeme guličky, z ktorých robíme placky o veľkosti dlane. Pečieme na rozpálenom kokosovom tuku do zlatista. Podávame s kyslou smotanou, kefírom alebo tvarohom. Dobrú ... celý recept
Postup: Tofu nastrúhame, pridáme rozšľahané vajce, opraženú cibuľu a zvyšok surovín. Rukou vypracujeme hmotu, ktorú necháme v chlade aspoň hodinu odležať. Tvarujeme ,,placky“ a opekáme z oboch strán na kokosovom oleji. Žemľu a oblohu zvolíme podľa chuti. Z uvedeného množstva pripravíte 2-3 ... celý recept
Postup: Mrkvu uvaríme v osolenej vode do mäkka. Vajce uvaríme na tvrdo. Všetky suroviny (okrem syra) mixneme dokopy, pridáme na jemno nastrúhaný syr, nasekanú cibuľku, zamiešame a natierame na čerstvé pečivo. Náš TIP! Nátierka chutí výborne aj bez syra. Poprípade ho možno zameniť napr. za ... celý recept
Postup: Najprv vymiešame vajíčka s medom, pridáme roztopené maslo, kefír, mlieko a suché prísady. Cesto vylejeme na veľkých plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180ºC – 20 minút. Po upečení a vychladnutí, nakrájame na požadované tvary (kocky, obdĺžniky), ktoré máčame ... celý recept
Postup: Múku preosejeme, pridáme k nej cukor, soľ, vanilku, brusnice a dobre premiešame. Do nádoby (vhodnej do mikrovlnnej rúry) vlejeme smotanu, mlieko a pridáme maslo. Všetko necháme rozpustiť. Ja som zvolila kysnutie cesta v domácej pekárni, kde som najprv dala všetky tekuté suroviny, potom suché a ... celý recept
Postup: Jablká očistíme, nakrájame, zalejeme 1 litrom čistej vody, pridáme 2ks celej škorice, kyselinu citrónovú, vanilku, muškátový oriešok, stéviu (množstvo závisí od vašej chuti ale aj od sladkosti použitých jabĺk) a zakryjeme pokrievkou. Varíme približne 40 minút – do mäkka. Občas ... celý recept
Recept si nevyžaduje žiadne špeciálne postupy. Veľmi jednoduché a lahodne mliečne! Uvaríme kávu, pridáme štipku muškátového oriešku, škorice, mandľovú smotanu, osladíme stéviou a pridáme napenené mlieko, ktoré posypeme pomletou cejlónskou škoricou. Množstvo ingrediencií závisí len na ... celý recept
Postup: Všetko nakrájame a zmiešame spolu s bielym nízkotučným jogurtom a majonézou Slender Chef, ktorá je skvelou náhradou klasickej, vysoko kalorickej majonézy. Dobrú ... celý recept
Postup: Cibuľu si nakrájame na drobné kúsky a opražíme na masle. Pridáme zvyšok surovín, chvíľku povaríme a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Piva pridáme toľko, akú chceme omáčku hustú/riedku. Podávame napr. k šťavnatému steaku. Dobrú ... celý recept
Všetky suroviny vložíme do pekárne, zvolíme program ,,cesto“. Po vykysnutí spravíme z cesta šúľance, ktoré nakrájame a ukladáme na plech vymazaný kokosovým tukom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180ºC – 25 minút. Dobr ... celý recept
Perníčky pomelieme na prach, pridáme džem, sušené mlieko, likér a rukou vymiesime zmes z ktorej tvarujeme guličky požadovanej veľkosti. Do každej vložíme kúsok banánu, poprípade nejaké iné ovocie, orech alebo čokoládu. Obaľujeme v nastrúhanom kokose. Keďže sa nejedná o suché pečivo ... celý recept
Postup: Jarnú cibuľku nakrájame nadrobno, opražíme na kokosovom oleji, pridáme kari pastu, na kocky nakrájané kuracie prsia (marinované v 2 PL sójovej omáčky). Pražíme na prudkom plameni, kým sa mäso nezatiahne. Potom pridáme na kocky nakrájaný ananás, chvíľku popražíme a zalejeme kokosovým ... celý recept
Postup: Kuracie prsia si naklepeme natenko, tak aby sa dali naplniť a stočiť do roliek. Posypeme ružovou soľou, čiernym korením a červenou paprikou. Všetko len s mierou! Do stredu vložíme slivku, plátok slaninky, stočíme a zviažeme potravinovým špagátom. Takto si pripravíme potrebné množstvo ... celý recept
Jednoducho všetko nahádžeme do mixéra a vymixujeme na hladkú zmes. Ihneď podávame a vždy pripravujeme čerstvý. Dobrú ... celý recept
Najprv si pripravíme kvások: do teplého mlieka pridáme cukor, štipku soli a rozmrvené droždie. Zatiaľ čo kvások pracuje, pripravíme si misu kde dáme preosiatu múku, PDP, stéviu, cukor, mlieko a roztopené maslo izbovej teploty (nie horúce!). Mixérom spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme ... celý recept
Cukor, maslo, med, arašidové maslo = dáme do jednej nádoby a zahrejeme v mikrovlnnej rúre, aby sa suroviny roztopili. Zatiaľ v druhej mise zmiešame vločky, semienka, soľ, škoricu, nakrájané kúsky čokolády. Spojíme obe zmesi dokopy (odporúčame spojiť až tá prvá zmes prechladne, inak sa ... celý recept
Najprv si zmiešame suché prísady, potom pridáme všetky mokré a vymixujeme na hladkú zmes, ktorú vylejeme na menší plech (vymastený kokosovým olejom a vysypaný orechmi) a pečieme vo vopred predhriatej rúre pri teplote 180º C – 20 minút. Až po úplnom vychladnutí pokrájame, natrieme džemom a na ... celý recept
Najprv si pripravíme kvások. Do vlažného mlieka pridáme cukor a rozdrobíme droždie. Zakryjeme a necháme kvások pracovať. Suroviny na cesto dáme do jednej misy, potom pridáme kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste. Cca 45 minút, jednoducho pokým výrazne nezväčší svoj ... celý recept
Suroviny na cesto spracujeme rukou na celistvé, vláčne cesto. Zabalíme do fólie a dáme na cca 30 minút do mrazničky. Za túto dobu si nachystáme náplň. Vajcia oddelíme. Žĺtky vymiešame s maslom a stéviou do peny. Tvaroh, vanilku a hrozienka taktiež zmiešame, spojíme spolu so žĺtkami a zľahka ... celý recept
Na oleji si do zlatista opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. V mise zmiešame pomleté mäso, vajce, koreniny a prelisovaný cesnak. Nakoniec pridáme mierne vychladenú cibuľu a dôkladne zmiešame, aby sa všetky chute spojili. Pre lepšiu chuť si zmes môžeme pripraviť deň vopred a nechať odležať v ... celý recept
Vajíčka so soľou vymiešame v mise vidličkou, pridáme tvaroh a cca polovicu múky z vločiek. Miesime a postupne pridávame zvyšok vločiek, kým sa všetky suroviny nespoja do nelepivého cesta. Cesto vyvaľkáme na najtenšiu možnú hrúbku a porežeme na štvorčeky, ktoré naplníme zvolenou plnkou. Pirohy ... celý recept
Najprv očistíme cibuľu, ktorú dáme upražiť na miernom ohni. Zatiaľ čo sa cibuľa pomaly opeká očistíme si hokkaido, nakrájame ho na malé kúsky a pridáme k cibuli. Asi na 3 minútky prudko opečieme, opäť stíšime a pridáme všetky koreniny, potom nakrájanú papriku, paradajky, pažítku a zeler. ... celý recept
Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli. Oddelíme si vajíčka. V jednej mise si vymiešame maslo izbovej teploty spolu s cukrom a žĺtkami. Pridáme vidličkou roztlačené banány a ďalej miešame. Primiešame roztopenú, mierne vychladenú čokoládu. V druhej mise si zmiešame múku, kakao a PDP. Sypkú ... celý recept
Oddelíme si vajíčka. Bielka vyšľaháme do peny. Žĺtlka s medom rovnako vymiešame do peny a postupne pridávame zvyšné suroviny. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Plnka: Všetky suroviny spolu zmiešame mixérom. Cesto ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie (ďalej od seba petože sa ... celý recept
Najprv si opražíme na drobno nakrájanú cibuľu na masle, pridáme vodu, na malé kúsky nakrájanú mrkvu, zemiaky, cesnak, listy ligurčeka a nakoniec hokkaido. Postupne popridávame všetky uvedené koreniny okrem muškátového oriešku. Ten nastrúhame tesne pred dovarením. Keď je všetka zelenina mäkká, ... celý recept
Suché ingrediencie (múka, cukor, soľ, droždie, psyllium) zmiešame dokopy. Maslo si spražíme, necháme trošku prechladnúť a zmiešame spolu s vajíčkom a mliekom (v 100ml teplej vody rozmiešame 3 PL sušeného mlieka, potom pridáme 50ml studenej vody). Mixérom vypracujeme cesto (cca 10 minút). Z cesta ... celý recept
Oddelíme si vajíčka. K žĺtkom pridáme ostatné suroviny na cesto, ktoré rukami hnietime kým sa všetky časti nespoja. Cesto si rozdelíme na 4 rovnaké časti, ktoré si postupne roztlačíme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Bielka vyšľaháme do peny a rovnomerne rozdelíme na vrch ... celý recept
Vodu zmiešame spolu s kokosovým mliekom. Časť mlieka si necháme (cca 2dcl) a zvyšok necháme zovrieť spolu s brezovým cukrom. Vo odloženom zvyšku mlieka rozmixujeme vanilkové pudingové prášky, vanilku a 2 žĺtka. Dáme variť k zvyšnému mlieku a uvarím hustý krém. Vrstvíme krém a ... celý recept
Pripravíme si kvások - do teplého mlieka pridáme droždie, trocha medu a odložíme na teplé miesto. Žĺtky so soľou vymiešame do peny, primiešame ovsené otruby, cottage a tavený syr. Pridáme pripravený kvások a na koniec do zmesi zapracujeme sneh z bielkov. Pripravenú zmes vylejeme do muffinovýh ... celý recept
Všetky suroviny na lievance zmiešame v 1 miske lyžicou. Vznikne trošku lepivá zmes, z ktorej vytvarujeme guličky a následne také menšie placky o veľkosti cca našej dlane. Odporúčam si ruky zakaždým umývať, aby sa s cestom lepšie pracovalo. Pečieme na rozpálenom kokosovom oleji do ktorého sme ... celý recept
V horúcej vode necháme rozpustiť kokosový cukor a maslo. Keď je voda vlažná, pridáme ½ kocky droždia a necháme prikryté podkysnúť. Potom pridáme múku a varechou ju zamiešame do kvásku. Ručným mixérom cesto ďalej miesime a pridávame ešte múku (kým sa cesto neodlepuje od stien misky (cca ... celý recept
Bielka si oddelíme od žĺtok. Vymiešame tuhý sneh. Osobitne vymixujeme žĺtka, kakao, kefír, sódu b., prášok do pečiva a stéviu. Obe hmoty si opatrne spojíme a rovnomerne rozotrieme na väčší plech (40x35 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170° C 15 minút. Po ... celý recept
Všetky suroviny na korpus vymixujeme. Hmotu prstami roztlačíme do okrúhlej tortovej formy vymastenej kokosovým olejom. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180° C – 3 minúty. Zatiaľ vymixujeme všetky suroviny na cesto. Vylejeme na korpus a pečieme ďalej cca 30 minút, kým sa tvaroh nezapečenie. ... celý recept
Cviklu dáme variť na cca 1 hodinu, kým nezmäkne. Ošúpanú ju nakrájame a ponorným mixérom rozmixujeme na kašu. Nad parou si roztopíme všetku čokoládu spolu s maslom. Tieto obe hmoty spolu zmiešame. Pridáme vajíčka, ktoré sme si predtým rozšľahali spolu s čokoládovým sirupom a stéviou. ... celý recept
V mise zmiešame všetky suroviny. Maslo je lepšie pred použitím roztopiť. Rozmixujeme na hladkú hmotu a necháme pár minút postáť. Pečieme klasicky na panvici, len s tým rozdielom, že použijeme zdravšiu alternatívu oleja – kokosový tuk. Podávame plnené džemom, s kúskami čerstvého ovocia a ... celý recept
Najprv si oddelíme žĺtko od bielka. Vyšľaháme tuhý sneh. Roztopíme si maslo, ktoré si necháme trošku prechladnúť. Zatiaľ zmiešame pohánku, prášok do pečiva, štipku soli, žĺtok, stéviu, mlieko a kefír. Pridáme maslo. A nakoniec jemne vmiešame tuhý sneh. Waflovač potierame roztopeným ... celý recept
1 hrnček = 250 ml Hrozienka si namočíme do likéru (alebo rumu, alebo iba do vody) vopred! Aspoň 2 - 3 hodiny a potom ich scedíme. Zvyšný likér do receptu nepoužívame. Amarantové vločky + orechy + maslo + banán nakrájaný na plátky + kokosový cukor – opražíme na panvici tak, aby sa všetko ... celý recept
Veľmi jednoduchý! Najprv si zmiešame všetky suché suroviny. Potom k ním pridáme zvyšok (okrem jedného bielka!), rukou zmiešame a vypracujeme cesto. Cesto som dala medzi 2 papiere na pečenie. Vyvaľkáme a vykrajujeme sušienky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich bielkom ... celý recept
Najprv si nakrájame cibuľu na malé kúsky. Opražíme na troche masla, pridáme tuniaka spolu s nakrájanými olivami. Keď sa už tuniak začína pripekať pridáme chilli, kečup a dobre premiešame. Na záver pridáme sójovú omáčku. Premiestnime si celú zmes niekam do misky a zmiešame spolu s 1 PL masla. ... celý recept
Koláčik je veľmi jednoduchý. Zvládnu ho aj začiatočníci. Najprv si ponorným mixérom vymixujeme banán spolu s vajíčkami a sladidlom. Túto zmes potom ďalej vymiešame so zvyškom ingrediencií. Cesto vylejeme do menšieho plechu, vystlaného papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180ºC – cca 30 ... celý recept
Goji si najprv necháme cca 1 hodinu namočené vo vode. Vody dáme len toľko, aby bolo všetko zakryté. Potom spolu s čokoládovo-arašidovou nátierkou a stéviou, rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú kašu. Vlejeme k ostatným surovinám a vypracujeme si tvarovateľnú hmotu, z ktorej si tvarujeme guličky ... celý recept
Na cesto si spojíme všetky suché a všetky mokré ingrediencie osobitne. Okrem bielok, ktoré si hneď na začiatku oddelíme. Všetky surovine osobitne vymiešame, spojíme a pridáme sneh z bielok. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180° C – 20 minút. Plech som použila veľkosti 31x24cm. Vyberieme ... celý recept
Najprv si vyšľaháme bielka, ktoré pridáme k múke, kokosu a stévii. Vytvorí sa nám tuhá hmota, ktorú prstami vtlačíme do papierom vystlaného plechu (31x24cm). Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170° C. Pečieme po dobu 15 minút. Potom si pripravíme krém. Všetky ingrediencie, okrem masla, ... celý recept
Na korpus všetky suroviny vymixujeme ponorným mixérom. Hmotu prstami vtlačíme do okrúhlej tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Osobitne vyšľaháme suroviny potrebné na kokosové cesto a osobitne na čokoládové. Natrieme na pripravený korpus. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre. Najprv na 180° C ... celý recept
Všetko spolu rozmixujete, ozdobíte lístkami mäty a môžete si pochutnávať... Dobrú chuť, alebo asi skôr na zdravie ... celý recept
150g pšena uvaríme v 450ml kokosového mlieka s citrónovou šťavou a javorovým sirupom. Keď je pšeno uvarené, vystelieme ním dno tortovej formy (24cm). 200g čučoriedok rozmixujeme s javorovým sirupom alebo brezovým cukrom (alebo iným obľúbeným sladidlom), vylejeme na pšenový základ a pečieme pri ... celý recept
Burizóny si vysypeme do väčšej misy. Nad parou si vymiešame tekutú hmotu zo všetkých ostatných ingrediencií. Vylejeme na burizóny a dôkladne premiešame. Zmes možno vytvarovať podľa fantázie, napríklad do tvaru rolády, alebo tak ako mám ja – do tvaru kociek. Použila som plech veľkosti ... celý recept
V jednej miske rozmixujeme 250 g tvarohu, 150 g jogurtu, 2 celé vajcia a vanilku (tu môžeme primiešať aj stéviu alebo iné sladidlo podľa chuti). V druhej miske rovnako 250 g tvarohu, 150 g jogurtu, 2 celé vajcia, 1 PL kakaa a 2 PL čokoládového dipu bez cukru a kalórií. Použijeme silikónové formy na ... celý recept
Špaldové kernoto je vzhľadovo podobné klasickým jačmenným krúpam. Kernoto sú však „krúpy“ z najkvalitnejšej pšenice špaldy. Je to vlastne podoba zrna, obrúseného od tvrdej obalovej vrstvy. Jeho varenie netrvá dlhšie než varenie klasickej ryže. Odvážené množstvo kernota premyjeme a zalejeme ... celý recept
Najprv si do peny vyšľaháme žĺtka so stéviou. K tejto zmesi postupne pridávame horúcu vodu, potom olej a následne múku zmiešanú s práškom do pečiva. Potom zľahka pridáme bielka, ktoré sme si vyšľahali do hustej peny. Ak chceme, oddelíme si približne ? cesta a vmiešame tam kakao, ktoré sme ... celý recept
Vajcia oddelíme, žĺtka + korenie + sladidlo vymixujeme, k zmesi primiešame olej, vodu a nakoniec suchú zmes (múky, PDP, SB). Prišľaháme jogurt. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielka (nie mixérom!). Plech vymažeme kokosovým olejom a vysypeme pohánkovou múkou. Pečieme pri teplote 180° C – 20 minút. ... celý recept
V jednej mise zmiešame suché prísady, v druhej vajíčka, tvaroh, mlieko a olej. Potom obe zmiešame dohromady. Lyžicou zamiešame časť nasekanej čokolády, časť si necháme na vrch muffinov. Cesto rovnomerne rozdelíme do 12- tich košíčkov (ja som použila papierové), ktoré poukladáme do formy na ... celý recept
Všetko spolu zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať cca 1 hodinu v chladničke. Potom medzi dvoma papiermi na pečenie vykrajujeme požadované tvary. Pečieme pri teplote 180 ? C - 15 minút. Dobrú ... celý recept
Zmiešame všetky suché a osobitne všetky mokré ingrediencie a potom to všetko spolu vymixujeme na hladkú hmotu ? Plech (veľkosť 31x24cm) vystelieme papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180° C – 30 minút. Tip na ozdobu a ochutenie: Kúsky banánov, nasekaných mandlí a ... celý recept
V miske premiešame múku, kokosový cukor, prášok do pečiva, korenie a pomleté vlašské orechy. Polovicu zrelého banánu roztlačíme v druhej miske, zalejeme rastlinným mliekom. Nakoniec pridáme med a mandľové maslo. Namiesto masla môžeme použiť aj kokosový olej. Sypkú a lepkavú časť spolu ... celý recept
Hurmi kaki očistíme a rozmixujeme na hladké pyré. Potom primiešame vajíčka, vanilku, olej, sladidlo (napr. med) a mlieko. V mise zmiešame múku, sódu, soľ škoricu. Postupne všetko suché pridáme do mokrej zmesi. Nakoniec jemne vmiešame orechy a kokos. Naplníme do košíčkov a pečieme pri teplote 180 C ... celý recept
Všetky suroviny okrem želatíny, vymixujeme do hladkého krému. Želatínu pripravíme podľa návodu. Trošku necháme prechladnúť a po častiach vmiešame do krému. Nalejeme do silikónových foriem a necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie do druhého dňa. Po vyklopení som dozdobila rozdrvenými ... celý recept
Vločky, quinou, kokos, rozdrvené pekanové orechy, posekané brusnice, posekané slivky a nakrájanú čokoládu zmiešame. V druhej mise vymixujeme vajíčka, sladidlo, roztopené kakaové maslo a vanilku. Obe zmesi zmiešame dokopy. Rovnomerne vtlačíme do plechu vystlaného papierom na pečenie. Ja som použila ... celý recept
Banán s vajíčkom rozmixujeme a primiešame všetky ostatné suroviny. Rukami tvarujeme ,,placky". Dáme piecť na plech vystlaný papierom na pečenie pri teplote 170° C – 20 minút. Z uvedeného množstva vyjde cca 16 kusov mäkkých koláčikov. Dobrú ... celý recept
Najprv si do peny vyšľaháme žĺtka so stéviou a vnútrom z vanilkového lusku. K tejto zmesi postupne pridávame horúcu vodu, potom olej a následne múku zmiešanú s práškom do pečiva a guarovou gumou. Cesto si rozdelíme na 2 rovnaké časti. Do 1 časti vmixujeme kakao a mlieko. Potom zľahka pridáme do ... celý recept
Najprv si pripravíme korpus. Všetky ingrediencie ručne zmiešame a vtlačíme do malej okrúhlej formy na pečenie, kde si na dno dáme potravinovú fóliu. Dáme stuhnúť do chladničky a zatiaľ pripravíme plnky. Tvaroh si rozdelíme na 3 rovnaké časti do 3 misiek. odrazky1. časť – 1/3 tvarohu, stévia, ... celý recept
Oddelíme žĺtka od bielok. Osobitne vyšľaháme bielka a v druhej miske vajcia, prášok do pečiva, stéviu. Kávu rozpustíme v 0,02 l vody a vmiešame do žĺtkovej zmesi. Potom obe zmesi pomaly spojíme s pomletými orechmi. Ručne! (nie mixérom). Vylejeme do vymastenej okrúhlej tortovej formy. Pečieme v ... celý recept
Najprv si uvaríme ryžu. Potom si do väčšieho hrnca dáme kokosové mlieko a mandľový nápoj, steviu, uvarenú ryžu a vanilkový lusk, ktorý si rozdelíme na 3 časti, ktoré ešte pozdĺžne prerežeme. Varíme na miernom ohni približne 25 minút, kým nám nevznikne ,,puding“. Zmes neustále miešame, aby ... celý recept
Suroviny na cesto vymiesime rukou na tuhé cesto, ktoré rukami vtlačíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ja som použila trošku netradičný rozmer 38,5 x 26 cm. Potom zmiešame všetky suroviny na oba druhy náplní osobitne. Na cesto vylejeme iba čokoládovú náplň a dáme piecť do vopred vyhriatej ... celý recept
Hokkaido si nakrájame na kocky a spolu s mliekom rozmixujeme na kašu. Do tejto zmesi pridáme všetky zvyšné suroviny a mixujeme kým sa všetko nespojí. Formu pužijeme klasickú okrúhlu. Na vrch ešte pred pečením poukladáme nasekané mandle (lúpané) a polovičky kešu orechov. Pečieme vo vopred ... celý recept
Najprv si zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, nastrúhanú limetkovú kôru. Potom pridáme 2 celé vajcia a 2 žĺtka, maslo, stéviu a vymixujeme cesto. Osobitne vymixujeme bielka a ručne pridáme k cestu. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180° C – 15 minút. Použila som tortovú ... celý recept
Najprv si vymixujeme tuhý sneh z bielok. K nemu pomaly zašľaháme sladilo, prášok do pečiva a smotanu. Potom už len jemne varechou (silikónovou) vmiešame lyžicu oleja, ryžovú múku a kokos. Cesto vylejeme do okrúhlej tortovej formy, ktorú sme si vymastili kokosovým olejom a posypeme nasekanými kešu ... celý recept
Všetku zeleninu umyjeme a nakrájame na malé kúsky, cibuľu na prúžky. Olivy môžeme ponechať v celku. Všetko si dáme do väčšej misy kde to premiešame. Pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou, jemne osolíme a okoreníme. Bryndzu rozdrobíme až na vrch hotového šalátu. Hotový šalát ... celý recept
Lososa umyjeme, osušíme, rozdelíme na 2 menšie časti, jemne osolíme a pokvapkáme 2 čajovými lyžičkami balsamica. Necháme odstáť a zatiaľ si nachystáme zeleninu. Šalotku nakrájame na malé kúsky, šampiňóny si očistíme a nakrájame na plátky. Osmažíme na 1 lyžici masla spolu s 1 lyžicou ... celý recept
Najprv si všetko pripravíme a aby sme sa neskôr nezdržovali tak si nakrájame jablká na malé kocky. Začneme tým, že si vyšľaháme celé vajíčka s medom (alebo iným sladidlom) a nastrúhanou citrónovou kôrou. Pridáme olej a všetky suché suroviny. Vymixujeme a ručne vmiešame jablká. Formu (19 ... celý recept
„Som ,,hlboko znepokojený,, s dodacou lehotou. Čakal som balík za cca 2-3 dni a vy ste mi ho doručili na druhý deň. Ste super!!!“